Productiestart voor uitverkochte McLaren 765LT; officiële prestaties nieuwste ‘Longtail’ overtreffen verwachting

In het McLaren Production Centre in Woking is de productie van de eerste McLaren 765LT klantauto’s van start gegaan. De eerste handgebouwde exemplaren van de nieuwe McLaren ‘Longtail’ – de meest extreme McLaren uit de Super Series tot nu toe – worden eind deze maand aan klanten afgeleverd.

McLaren produceert de 765LT in een gelimiteerde oplage van slechts 765 individueel genummerde auto’s. De volledige jaarproductie voor 2020 is inmiddels uitverkocht; de belangstelling voor het model is groter dan het aantal beschikbare exemplaren.

De McLaren 765LT is het meest dynamische en gefocuste LT-model ooit van McLaren. De nieuwste ‘Longtail’ combineert een onovertroffen rijbeleving voor de bestuurder met een zo laag mogelijk gewicht, op het circuit toegespitste rijdynamiek, geoptimaliseerde aerodynamica en een extreem krachtige motor. Bij de ontwikkeling was gewichtsbesparing een van de hoofddoelen. Daardoor is het leeggewicht van de 765LT maar liefst 80 kg* lager dan dat van de 720S – de lichtste auto in zijn klasse.

Aan de basis van de geoptimaliseerde aerodynamica van de 765LT staan speciale koolstofvezel carrosseriedelen, waaronder een actieve ‘Longtail’ achterspoiler. De koolstofvezel componenten zijn ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door het McLaren Composites Technology Centre.

De combinatie van een zeer laag gewicht van 1.229 kg en het extreme vermogen en draaimoment van de 4,0-liter twinturbo V8 McLaren motor – respectievelijk 765 pk en 800 Nm – zorgen voor ongekende acceleratiekracht. Naast een standaardacceleratie van 0-100 km/h in minder dan drie seconden versnelt de nieuwe LT vanuit stilstand naar 200 km/h in slechts 7,0 seconden. Dat is 0,2 seconden sneller dan aanvankelijk verwacht. De kwartmijl vanuit stilstand (0-400m) wordt afgelegd in een minstens zo indrukwekkende 9,9 seconden: opnieuw een waarde die de verwachtingen overtreft.

Uiteraard is het mogelijk om de McLaren 765LT naar eigen inzicht te laten aanpassen door de specialisten van McLaren Special Operations (MSO). De filosofie van MSO, het oprekken van de grenzen van het mogelijke, komt tot uiting in de maatwerkopties voor de nieuwste ‘Longtail’. Een grote groep klanten kiest voor de vernieuwende en complexe laktechnieken van MSO. Twee van de nieuwe personalisatiethema’s voor de 765LT dragen de namen ‘Strata’ en ‘GEOHEX’.

Onder de naam ‘Strata’ biedt MSO een driedimensionaal ‘art in motion’ kleurschema aan dat is geïnspireerd op de skyline van een stad. Het met de hand aanbrengen en afwerken van het driekleurige ontwerp neemt meer dan 390 uur in beslag. De basislak van Strata, Azores Orange, wordt vermengd met een Memphis Red en Cherry Black toplaag. De twee bovenliggende lakkleuren lopen in tegenovergestelde richtingen door het kleurschema en komen samen op de drievlaksdeuren van de 765LT. Het unieke kleurthema van het exterieur wordt doorgevoerd tot in de kleinste details. Zo zijn de remzadels aan de voorzijde uitgevoerd in Volcano Red, terwijl de achterste remzadels de kleur Azores Orange dragen. In het interieur zijn verschillende elementen uitgevoerd in MSO Bespoke kleuren, zoals de oranje perforaties in de bekleding en het push-to-drink systeem in Memphis Red.

Het tweede kleurthema draagt de naam ‘GEOHEX’. Deze driedimensionale honingraatpatroon lak is uitgevoerd in de tinten MSO Bespoke Tarmac Black en Tokyo Cyan. Zowel het exterieur als het interieur zijn voorzien van Visual Carbon Fibre componenten van MSO Defined. Een van de meest opvallende maatwerkopdrachten van MSO is een 765LT met een volledig in Visual Carbon Fibre (VCF) uitgevoerde carrosserie. De eerste demonstratie-auto is gebouwd op basis van aanvragen van klanten. Het Clear Gloss Carbon Fibre koetswerk toont op subtiele wijze de pure en complexe golfpatronen van het composietmateriaal. De 765LT MSO Bespoke Carbon Fibre Body kan naar wens worden afgewerkt in verschillende maatwerkkleuren, waarvan de complexiteit afhankelijk is van het gewenste ontwerp.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief