Renners Parijs-Modena passeren finish bij Maserati-thuisbasis

De 6e editie van de Parijs-Modena tour, een charitatief event waarbij klanten en relaties van Maserati, sporters en liefhebbers van twee én vier wielen zich hebben ingezet voor het goed doel, is gisteren afgevlagd. Dit jaar legden de deelnemers in vijf etappes 1.926 kilometer af. Sportiviteit en prestaties zijn basiswaarden in Maserati’s DNA en tijdens dit evenement werden die aangewend voor Rêves , een goed doel dat zich sterk maakt om de dromen van ernstig zieke kinderen waar te maken.

De renners gingen op 1 juni van start in Aix-en Provence, om vanuit deze prachtige Provencaalse stad in vijf etappes koers te zetten naar de historische thuisbasis van het Italiaanse merk met het drietandlogo. Tot de deelnemers aan Parijs-Modena behoorden Paul Belmondo, de voormalige Franse coueur en acteur, Davide Cassani, coach van het Italiaanse nationale wielerteam, én wielrenners Alessandro Ballan, Marco Velo en Niccolò Bonifazio. Ook present waren Jose Miguel Antúnez, voormalig aanvoerder van het Spaanse nationale basketbalteam, en Michelin sterrenchef Andrea Sarri.

De groep van 25 deelnemers werd tijdens de gehele tocht geflankeerd door een wagenpark van Maserati’s Levante, Ghibli en Quattoporte. Waarmee de renners het verleggen van persoonlijke grenzen en fysieke inspanningen konden afwisselen met de pure gran turismo rijervaring die alleen een Maserati kan bieden.

Eerder deze week arriveerde het peloton bij de beroemde Piazza del Campo in Siena, om vervolgens via een aantal prachtige wegen in de omgeving van Chianti koers te zetten naar Fonte de’ Medici, een klein dorp dat in eigendom is van Marchesi Antinori. Allegra Antinori – vice president van Antinori en degene waarvoor het Centro Stile Maserati de compleet gecustomizede SUV Levante ONE OF ONE – voegde zich gisteren bij de groep.

Gisteren stond de laatste etappe van de tocht op het programma. Hij ging van start bij Sasso Marconi in de Apenijnen en eindigde bij het Panini Museum, thuisbasis van één van de belangrijkste historische Maserati-collecties wereldwijd. Hier voegde zich nog eens een groep van 15 Maserati-medewerkers bij het peloton voor de laatste tien kilometer tot aan de finish, in Viale Ciro Menotti, bij het historische hoofdkantoor van Maserati in Modena.

De outfit van de deelnemers aan de Parijs-Modena tour werd ontworpen door het Maserati Centro Stile, terwijl de racefietsen voor het evenement werden geleverd door Merida Italy. Drie Maserati e-Bikes, in MC Alloy-uitvoering, waren eveneens vertegenwoordigd. Deze e-racefietsen – volledig gebouwd in Italië – zijn uitgevoerd in een wit/blauwe look en beleefden tijdens Parijs-Modena hun officiële wegdebuut. De bijzondere racefietsen zijn te bestellen via het officiële Maserati dealernetwerk.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief