Stel uw eigen McLaren-verzameling samen met nieuwe 600LT schaalmodel

Op het moment dat McLaren Automotive’s snelste en meest krachtig model uit de Sports Series klaar is voor de openbare weg, komt een tweede versie van de 600LT beschikbaar die tot enthousiasme zal leiden bij fans van alle leeftijden. Vers uit de doos en bereikbaar voor iedereen, de door de fabriek goedgekeurde 600LT staat voor sportieve perfectie – in het klein.

Stiekem parallel ontwikkeld aan de 600 pk sterke en 326 km/h snelle supersportwagen met middenmotor, is het verzamelwaardige 1:43 schaalmodel van TSM nu beschikbaar, gelijktijdig met de lancering van zijn grote broer. Zoals met het echte werk, is het kunststofmodel in eerste instantie verkrijgbaar in de McLaren 600LT-introductiekleuren van Myan Orange en Chicane Effect-grijs, gecombineerd met een volledig zwart interieur.

De TSM McLaren 600LT sluit zich aan bij de groeiende familie van McLaren-miniaturen die gezamenlijk symbool staan voor de opkomst van het sportwagen- en supercarmerk uit Woking, Surrey, VK. Met het assortiment van TSM, waaronder veel iconische auto’s – zoals reproducties van gerenommeerde prototypes van McLaren, sommige nog steeds voorzien van camouflage, evenals specifieke motorshowauto’s – is de collectie van snelle auto’s een populaire keuze geworden voor modelautoverzamelaars van alle leeftijden.

De LT- of ‘Longtail’-aanduiding is voorbehouden aan een McLaren met extreme prestaties, geschikt voor het circuit, maar toch toegelaten op de openbare weg. De LT-aanduiding werd voor het eerst gebruikt voor de legendarische McLaren F1 GTR Longtail raceauto uit 1997, een langere en meer aerodynamische versie van de 1995 McLaren F1 GTR Le Mans-winnaar. Het was deze eerste LT die, meer recent,diende als inspiratie voor de McLaren 675LT Coupe en 675LT Spider, beide nu al straatautolegendes van deze tijd. Nu neemt de nieuwste Longtail, de 600LT, hun plaats in bij het bedrijf. De TSM-miniatuurversie zal naar verwachting even hoog gewaardeerd worden door verzamelaars als de echte modellen.

Terwijl de 600LT op ware grootte wordt geleverd met een prijskaartje vanaf € 299.000,-, kost de schaalversie van de TSM 1:43een mooie € 70,-.Voor degenen met een groter budget – en grotere vitrinekasten – is er ook een schaalmodel van 1:18 beschikbaarvoor € 210,-.Net als de 600LT op ware grootte, zal het model verkrijgbaar zijn bij McLaren-dealers. Voor Nederland is dat al jaren Louwman Exclusive in Utrecht. De miniaturen kunnenoverigens ook via de TSM-website worden besteld,in diverse uitvoeringen bovendien. Met de feestdagen niet heel ver weg, is zo’n miniatuur-McLaren natuurlijk een prachtig cadeau en een extra reden om de showroom van Louwman Exclusive te bezoeken. Je kunt er dus terecht voor ‘the real deal’ en voor fijne McLaren-goodies, waaronder de modellen van TSM.

De TSM McLaren 600LT is overigens een kunstwerk. Prachtig gedetailleerd bovendien en hij weerspiegelt de levensgrote auto zo nauwkeurig mogelijk. Het model voegt zich bij meer dan 75 1:43 schaalmodellen van McLarens in de collectie van TSM, waaronder productie- en ontwikkelingsauto’s, weg- en racemachines en modellen uit de Sports, Super en Ultimate Series. Zij zorgen er allemaal voor dat McLaren-enthousiastelingen de perfecte gelegenheid hebben om hun eigen McLaren-themacollectie samen te stellen. Dat kan op serie, op model, op uitvoering en zelfs op kleur.

Aanmelden voor de nieuwsbrief