Twee nieuwe bespoke designthema’s voor McLaren 720S

McLaren Special Operations (MSO) laat twee nieuwe designthema's voor de McLaren 720S werkelijkheid worden. Beide ontwerpen, de 720S Pacific Theme en 720S Track Theme, behoren tot hetzelfde portfolio als de 720S Velocity die in 2017 in Genève schitterde en nu te zien is in het Verenigd Koninkrijk op de Salon Privé van het Blenheim Palace Classic & Supercar event.

De McLaren 720S is te bestellen in drie verschillende standaardspecificaties, waarbij als extra MSO Defined opties kunnen worden gekozen of, nog een stapje verder, MSO Bespoke Commission-opties. De twee nieuwe thema’s benadrukken het karakter van McLaren’s supercar, met de Track Theme gespoten in Anniversary White en gebaseerd op McLaren Formula 1, terwijl de Pacific Theme de nadruk legt op het hoge luxeniveau van de 720S.

“De 720S is al bijzonder in alle opzichten, maar er zijn altijd mogelijkheden om hem nog specialer te maken met individuele, creatieve input. Dat is het moment om McLaren Special Operations in te schakelen,”zegt Ansar Ali, Managing Director van McLaren Special Operations. “De overweldigende reacties op de 720S Velocity hebben ertoe geleid dat we nog twee thema’s hebben ontwikkeld die passen in het MSO 720S-portfolio en die laten zien dat MSO aan vrijwel alle wensen kan voldoen als het gaat om het naar inzcht van de klant aanpassen van de auto.”
De 720S Track Theme en 720S Pacific Theme hebben een eigen designrichting. Unieke kleuren en afwerkingsdetails, toegepast met de technische precisie van MSO, benadrukken het fraaie ontwerp, de pure techniek en innovatieve aerodynamica van de 720S. Een auto die onlangs werd benoemd tot ‘Best of the Best’ bij de prestigieuze Red Dot Design Awards 2018.

De eerste 720S Track Theme is besteld bij McLaren Manchester en is uitgevoerd in Anniversary White, een MSO Bespoke-kleur geïnspireerd op de winnende McLaren Formule 1-auto’s uit de jaren tachtig. Het exterieur is afgewerkt met handgeschilderde details op de motorkap, deuren, achterpanelen en de airbrake in Carbon Black en McLaren’s Formule 1-kleur uit 2017, Tarocco Orange. Details in dezelfde oranje tint op de buitenzijde van de hoogglans zwarte wielen en een Seedy Kiwi-logo op de spiegelkappen complementeren de uiterlijke aanpassingen.
Alle koolstofvezel delen van het in- en exterieur hebben een satijnglans afwerking en besparen niet alleen gewicht, maar benadrukken ook het authentieke, sportieve karakter. Het interieur is afgewerkt met Jet Black Alcantara® met contrasterende stiksels in McLaren Orange. Er is een titanium gordelbevestiging gemonteerd, vijftig procent lichter dan een stalen uitvoering, en hieraan kan een zespunts racegordel worden bevestigd voor circuitgebruik.

De 720S Pacific Theme by MSO is besteld via McLaren Glasgow en duikt in de wereld van ’s werelds grootste en diepste oceaan voor inspiratie. De auto is gespoten in Cerulean Blue, zoals op McLaren’s Formule 1-auto van vandaag, en de luchtinlaten in de deuren zijn uitgevoerd in Estoril Blue. Het lakwerk is daarnaast voorzien van een andere, bewezen MSO-optie, namelijk extra getinte koolstofvezel componenten en in Cobalt Blue getinte delen op het dak, de front splitter, luchtinlaten, spiegelbehuizing, achterdiffuser, achterdek, achterbumper en de motorafdekking.

Het interieur van de 720S Pacific Theme beschikt over standaard stoelen met speciale blauwe inzetstukken en contrasterende stiksels. De finishing touch is een blauw streepje op het stuurwiel om de middenstand aan te duiden. Bij beide auto’s is de MSO-personalisatie gecompleteerd door middel van MSO-badges in het interieur die aangeven dat het om een uniek, door McLaren Special Operations gebouwd exemplaar gaat.

In Nederland wordt McLaren Special Operations vertegenwoordigd door Louwman Exclusive in Utrecht. Vrijwel geen enkele nieuwe McLaren verlaat daar de showroom zonder een aantal MSO Defined-opties en daarnaast zijn al diverse geheel naar klantwens gebouwde McLarens afgeleverd door de specialisten aldaar. Meer informatie over de McLaren 720S en de mogelijkheden die McLaren Special Operations biedt is te vinden op de website van McLaren Automotive of neem contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief