Tweede Masterclass door autodesigner Niels van Roij nu beschikbaar

De Nederlandse autodesigner Niels van Roij, die onlangs nog lof kreeg voor zijn prachtige ontwerp van een Shooting Break op basis van een Tesla Model S, verzorgt de komende weken in samenwerking met Louwman Exclusive vier exclusieve masterclasses over design. In elke masterclass staat een model uit de showroom van Louwman Exclusive centraal en vertelt Niels alles over het ontwerp. De masterclasses komen een voor een als video beschikbaar op de website van Louwman Exclusive en kunnen door iedereen worden bekeken.

Niels van Roij legt aan de hand van het ontwerp van de auto uit welke keuzes er gemaakt zijn tijdens het tot stand komen van het ontwerp. Als geen ander weet Niels, die vanuit Londen zijn eigen automotive designstudio runt en werkt voor diverse autofabrikanten, welke elementen de uiteindelijke verschijning van een auto bepalen en op welke, soms zeer subtiele en verrassende wijze, fabrikanten hun merk-DNA in het ontwerp vastleggen. De kennis en ervaring van Niels maken de Masterclasses uitermate boeiend en de kijker krijgt een mooie kijk achter de schermen van autodesign.

Masterclass Morgan

In de nieuwste Masterclass staat de Morgan Plus 4 centraal. De meest populaire Morgan combineert een krachtige viercilinder motor met de traditionele aspecten van een klassieke, Britse sportwagen. Autodesigner Niels van Roij neemt u mee in het design achter deze ‘klassieker’. Dit doet hij aan de hand van proportie, surfacing en jewelry.

Judith van Pietersom

Aanmelden voor de nieuwsbrief