Unieke uitvoering McLaren 720S ook in Nederland verkrijgbaar

Vanaf het moment dat oprichter Bruce McLaren eind jaren vijftig begon met racen op het continent tot de hedendaagse GT-races, de lange historie van McLaren is nauw verweven met legendarische racecircuits in Europa. De nieuwe McLaren 720S Coupe MSO Apex Collection is geïnspireerd op de roemruchte raceprestaties van het merk – met een naam die verwijst naar een cruciaal onderdeel van effectief snel bochtenwerk. De MSO Apex Collection omvat slechts 15 exemplaren van de McLaren 720S Coupe met vijf verschillende designs die eer betonen aan vijf landen waar McLaren belangrijke autosportsuccessen heeft geboekt.

Sinds de introductie in de Formule 1 in 1981 vormt het stijve lichtgewicht koolstofvezel chassis een vast onderdeel van elke McLaren. Het is slechts één voorbeeld van de evolutie die het merk heeft doorgemaakt van de racerij naar de ontwikkeling van baanbrekende sportauto’s en supersportauto’s.

De verbintenis tussen het circuit en de weg is duidelijk zichtbaar voor iedere eigenaar van een McLaren 720S Coupe uit de MSO Apex Collection. Na het openen van de drievlaksdeur valt het oog direct op de koolstofvezel dorpels van MSO Bespoke. Op de dorpels is een afbeelding aangebracht van de apex-snelheid van de snelste bocht op het nationale circuit van het land waarop de auto is geïnspireerd.
De hoogste apex-snelheid is neergezet door een van de professionele McLaren performance drivers en is bedoeld als uitdaging voor eigenaren om deel te nemen aan een race-evenement van Pure McLaren, waar een professionele McLaren performance driver ze ondersteunt bij het optimaliseren van hun racepotentieel.

De McLaren 720S Coupe MSO Apex Collection is onderverdeeld in vijf verschillende thema’s die elk zijn verbonden met een land dat onuitwisbare banden heeft met de racesuccessen van McLaren:

  • Apex Great Britain – twee rechtsgestuurde en twee linksgestuurde auto’s – 110 mph verwijst naar de apexsnelheid in de Abbey-bocht aan het begin van het Silverstone Grand Prix-circuit.
  • Apex Germany – één rechtsgestuurde auto en twee linksgestuurde auto’s – 85 mph verwijst naar de apexsnelheid in de Mobil 1-bocht richting het oude stadiongedeelte van de Hockenheimring.
  • Apex France – één rechtsgestuurde auto en twee linksgestuurde auto’s ¬¬– 104 mph verwijst naar de apexsnelheid in de Signes-bocht aan het einde van de Mistral Straight op Circuit Paul Ricard.
  • Apex Belgium – één rechtsgestuurde auto en twee linksgestuurde auto’s – 103 mph verwijst naar de apexsnelheid op het iconische Eau Rouge-gedeelte van het majestueuze circuit van Spa-Francorchamps.
  • Apex Italy – één rechtsgestuurde auto en twee linksgestuurde auto’s ¬– 90 mph verwijst naar de Ascari-chicane voorafgaand aan de beroemde Parabolica op het historische Monza-circuit.

Om de banden met de autosport te benadrukken, ontvangt elke eigenaar van een McLaren 720S uit de MSO Apex Collection een FIA Formula 1 Paddock Pass. Bovendien is het mogelijk om deel te nemen aan een Pirelli Hot Laps-experience, een ronde op hoge snelheid in een McLaren met een professionele McLaren-coureur aan het stuur, zodat eigenaren zelf kunnen ervaren hoe je de optimale apexsnelheid bereikt.

Zowel op het circuit als daarbuiten is de 720S Coupe een baanbrekende auto die vanaf de eerste schetsen is ontwikkeld en ontworpen om onder alle omstandigheden uit te blinken. De sterke en stijve Monocage II carrosserie, van lichtgewicht koolstofvezel, vormt samen met de 720 pk twin-turbo V8 en het actieve Proactive Chassis Control II onderstel een supersportauto die vanuit stilstand naar 200 km/h (124 mph) versnelt in slechts 7,8 seconden.

Elke McLaren 720S Coupe MSO Apex Collection is uitgerust met het 720S Track Pack. Door 24 kg gewichtsbesparing verandert het Track Pack de 720S in een lichtere en nog meer gefocuste supersportauto voor iedereen die graag tijd doorbrengt op het circuit. Als basis dient de 720S Performance, met luchtinlaten in de motorkap en de achterspatborden, buitenspiegelbehuizingen van koolstofvezel en sfeerverlichting in het motorcompartiment. Het Track Pack-exterieur voegt hier ultralichtgewicht tienspaaks gesmede lichtmetalen wielen, een MSO Gloss Finish Visual Carbon Fibre actieve achterspoiler en een sportuitlaatsysteem aan toe. In het druppelvormige interieur zorgen lichtgewicht koolstofvezel racestoelen voor een passende sfeer en optimale ergonomie, terwijl de zespuntsgordels voor bestuurder en bijrijder zijn bevestigd aan een titanium gordelbeugel.

Het McLaren Telemetry (MTT) systeem, dat eveneens deel uitmaakt van het Track Pack, stelt eigenaren in staat om stelt hun voortgang op het circuit te analyseren en hun prestaties te verbeteren. MTT maakt gebruik van drie geïntegreerde videosystemen en geavanceerde data logging. Elke auto uit de MSO Apex Collection is voorzien van verschillende MSO-opties, waaronder Extended Shift Paddles, een MSO Bespoke stuurwiel met middelpuntmarkering in tweekleurig Alcantara® of leer, aangevuld met een MSO Bespoke gaspedaal en sleutelbehuizing. De verschillende auto’s uit de collectie zijn herkenbaar aan een MSO Bespoke plaquette in combinatie met een MSO Apex-logo op het achterspatbord.

“De historie van McLaren is nauw verbonden met de racecircuits waar wij onze naam hebben opgebouwd. De MSO Apex Collection viert de successen van onze auto’s en de voortdurende verbintenis met landen die de racegeschiedenis van McLaren koesteren, en die bijdragen aan het aanhoudende succes van onze auto’s op het circuit en op de openbare weg.”
Alex Long, Managing Director Europe, McLaren Automotive.

De 720S Coupe MSO Apex Collection is per direct te koop voor € 402.971,-. De eerste exemplaren van de MSO Apex Collection worden vanaf deze maand geleverd.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief