Vernieuwde Maserati GranTurismo en GranCabrio

De GranTurismo is de nieuwste, door Pininfarina ontworpen Maserati. Sinds zijn lancering in 2007 is hij uitgegroeid tot een van de meest iconische GT’s ooit gebouwd.

Vernieuwde GranTurismo & GranCabrio
De GranTurismo is de nieuwste, door Pininfarina ontworpen Maserati. Sinds zijn lancering in 2007 is hij uitgegroeid tot een van de meest iconische GT’s ooit gebouwd. De GranCabrio debuteerde twee jaar later op de autoshow van Frankfurt en kwam in 2010 op de markt. Beide worden gezien als de ultieme uitdrukking van Maserati’s passie, technologie en vakmanschap. Dankzij hun tijdloze ontwerp en comfortabele interieur met ruimte voor vier personen zijn ze werkelijk uniek in het supercarsegment. Maserati heeft tot nu toe meer dan 37.000 GranTurismo’s en GranCabrio’s geproduceerd in zijn historische Viale Ciro Menotti-fabriek in Modena.

De vernieuwde GranTurismo en GranCabrio zijn leverbaar in twee versies: Sport en MC. Beide zijn uitgerust met een atmosferische 4,7 liter V8. Deze krachtbron wordt met de hand gebouwd bij Ferrari in Maranello en produceert 460 pk bij 7.000 tpm en 520 Nm koppel bij 4.750 tpm. De V8 is gekoppeld aan een zestraps automaat van ZF.

Wat het ontwerp van de vernieuwde GranTurismo en GranCabrio betreft, heeft het Maserati Design Centre in Turijn de oorspronkelijke Pininfarina-belijning met het grootst mogelijke respect behandeld. De nieuwe ‘haaienneus’-grille is geïnspireerd op die van de Maserati Alfieri Concept uit 2014 en voegt een driedimensionaal effect toe aan de voorkant van GranTurismo en GranCabrio.

Samen met twee aanvullende luchtinlaten in de neus, zorgt de grille ervoor dat de luchtstroom beter over de auto wordt verdeeld. Dit zorgt voor een lagere luchtweerstandscoëfficiënt van 0,32 voor de GranTurismo (was 0,33) en 0,33 voor de GranCabrio (was 0,35). De achterbumper van beide modellen is eveneens opnieuw ontworpen en wijkt af voor de Sport en voor de MC.

Het comfortabele interieur van de GranTurismo en GranCabrio biedt plaats aan vier personen, die kunnen plaatsnemen op individuele, met Poltrona Frau-leer beklede stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Nieuw voor 2018 is een hoge resolutie 8,4 inch touchscreen. Het is gekoppeld aan een modern infotainmentsysteem, dat zowel Apple CarPlay als Android Auto ondersteunt. Daarbij is het onderste deel van de middenconsole opnieuw ontworpen, zodat het plaats kan bieden aan twee draaiknoppen van gesmeed aluminium en de toetsen waarmee de bestuurder de rijmodi kan selecteren. Het Harman Kardon Premium Sound System en de nieuwe Maserati-klok in het midden van het dashboard zijn standaard op zowel de GranTurismo en GranCabrio Sport en MC.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief