Scroll down

Car Refurbishing

Misschien rijdt u al jaren in uw droomauto en is de lak inmiddels toe aan een opfrisbeurt. Of wellicht heeft uw geliefde auto al ontelbaar veel kilometers gezien en heeft onder andere het weer haar sporen nagelaten op het lederen interieur. Bij Louwman Exclusive begrijpen we de liefde voor uw bolide als geen ander. Voor onze experts is het refurbishen van bijzondere auto’s een tweede natuur.

Herstellen van (lederen) bekleding

Door weersinvloeden, UV-licht, lichaamsvetten en het schuren van kleding raakt een (lederen) interieur naar verloop van tijd aangetast. Lederen bekleding kan op twee manieren worden hersteld: opnieuw bekleden of deels of volledig overspuiten. In het laatste geval wordt het gehele interieur gedemonteerd, waarna deze eerst volledig wordt gereinigd en ontvet. Na deze twee stappen worden de behandelde delen week gemaakt voor de ideale hechting. Vervolgens wordt de bekleding geairbrusht in de juiste kleur. Onze experts beschikken over tientallen kleuren waarmee honderden tinten kunnen worden gemengd. Zo is er altijd een kleur te mengen die perfect past bij de kleur van uw bekleding. Tot slot wordt er een speciale topcoat – blanke lak, speciaal voor leer – aangebracht, zodat deze net zo kleur- en slijtvast is als wanneer de auto de fabriek verlaat. Eventueel kan hierna nog een verzegeling worden aangebracht, waardoor vuil, jeans- en leerverkleuring veel minder kans krijgen om het leer weer permanent te bevuilen.

Onze refurbisher is eveneens bedreven in de kunst van leerbewerking. Scheurtjes in bekleding worden met uiterste precisie gerepareerd, onder andere door een tweede stuk leer achter de beschadiging te plaatsen. Met een speciale pasta wordt de beschadiging gerepareerd, waarna met een specifiek voor deze bekleding gecreëerde mal de originele leerstructuur weer wordt aangebracht.

“Car refurbishing klinkt spannend, maar dat is het niet. Het is het perfect in staat brengen van uw auto.”

(Weer) strak in de lak

Insecten, weersinvloeden en ja, ook vogelpoep zijn maar een paar van de vijanden van autolak. Als de lak van uw auto licht of zwaar bekrast is, kunnen onze experts deze weer in uitstekende staat brengen. Hierbij wordt uw auto volledig gewassen en gekleid, waarna alle verontreiniging is verwijderd. Met een zogehete kleipad worden hiermee zelfs de meeste kleine verontreinig verwijderd. Vervolgens wordt uw auto – afhankelijk van de ernst van de krassen – in drie stappen gepolijst, waarbij onze refurbisher werkt met een grof, middelgrof en/of fijn polijstmiddel.

Om het resultaat zo lang mogelijk te houden wordt uw auto als laatste stap afgewerkt met een wax of met een permanente, keramische coating, naargelang uw wensen. Als u kiest voor een wax, kunnen onze experts diverse soorten wax aanbrengen: onder andere een wax voor langdurige bescherming of een concourwax voor extreme glans. Voor de ultieme bescherming tegen weersinvloeden en verontreiniging kunnen onze experts een glascoating aanbrengen: een permanente, keramische coating, die uw auto optimaal beschermt. Deze coating heeft tevens een hoge krasvastigheid en laat het 3D-effect van uw auto nog beter uitkomen. En laten we vooral de ultieme glans niet vergeten.

 

Meer informatie over uw mogelijkheden

Wilt u uw auto ook optimaal beschermen en/of door onze ervaren experts weer helemaal perfect laten maken? Neem contact op met onze Service Advisors via +31 (0)30 221 21 21.