Scroll down

Coachbuilding

Met merken als Maserati, McLaren en Morgan in onze showroom, kan het zijn dat u uw ogen uitkijkt. Ieder merk heeft zijn eigen verhaal en unieke kenmerken. Is het dan nog mogelijk om een overtreffende trap te vinden en een auto nog unieker te maken? Wij denken dit te kunnen door middel van coachbuilding. Samen met onze partner, autodesigner en coachbuilding-specialist Niels van Roij, wordt uw one-of-a-kind droomauto werkelijkheid.

Coachbuilding heeft een rijke historie. Tot het moment waarop Henry Ford honderd jaar geleden de massaproductie introduceerde en er elke 93 minuten een auto van de band rolde, was het gebruikelijk om een persoonlijke carrosserie te laten ontwerpen. Dit klassieke ambacht wordt bij onze coachbuilding-service gecombineerd met top-level autodesign en de nieuwste computertechnologie. Veel meer mogelijkheden dus. Maar wat gebleven is, is de nauwe samenwerking tussen eigenaar en designer.

Uw persoonlijke autodesigner

Op het moment dat u kiest voor coachbuilding, start u een samenwerking met Niels van Roij Design. Niels zal, samen met zijn designteam, eerst uitvoerig onderzoek doen naar uw wensen. Door de resultaten van dit onderzoek te combineren met uw stijl en levensfilosofie komen zij tot een uniek ontwerp. Uiteraard bent u gedurende het hele traject, dat zes tot twaalf maanden in beslag neemt, nauw betrokken. Vanaf de eerst lijn, het hameren van het plaatwerk, het mengen van de lak tot het moment dat u plaatsneemt achter het stuur van uw auto. Een auto waarvan er slechts één op deze wereld rondrijdt. Al met al is coachbuilding een bijzonder proces, want de coachbuilder moet u op zeer persoonlijk niveau kunnen spreken om de auto zo relevant mogelijk te maken.

Alles is maatwerk

Coachbuilding is maatwerk. U kunt zou het bijna kunnen vergelijken met een kostuum of een huis. Bij coachbuilding wordt bijvoorbeeld de wens ‘ik wil de kleur British Racing Green’ namelijk omgezet naar een wens die uw persoonlijkheid uitstraalt. Een goed voorbeeld hiervan de vorig jaar onthulde Tesla Model S Shooting Brake. In de lak van deze auto is een extra tint toegevoegd, die men eigenlijk niet kan zien. Pas als u er vanuit een bepaalde hoek naar kijkt, met de juiste lichtval, is de exacte kleur van het bedrijfslogo van de eigenaar te zien. Bij coachbuilding zijn het ook de details die het uw persoonlijke verhaal maken.

Proportie, surfacing en jewerly

Wellicht heeft u ze al gezien; onze online Masterclasses Design gegeven door Niels van Roij. In deze video’s deelt de autodesigner zijn kennis en visie op het gebied van vier specifieke auto’s. In een van de video’s staat bijvoorbeeld de McLaren 720S centraal. Hier leert u dat autodesign zich afspeelt in drie disciplines: proportie, surfacing en jewelry. Maar het is natuurlijk niet alleen McLaren die zich leent voor coachbuilding. Elk type auto is geschikt. Zo rijdt de koningin van Engeland in een coachbuilt Bentley.

Meer over de mogelijkheden weten?

Bent u geïnteresseerd in uw one-of-a-kind auto, of wilt u simpelweg meer weten? Laat uw gegevens dan achter. Wij zullen u in contact brengen met Niels van Roij Design.