WERELDPREMIÈRE VOLLEDIG NIEUWE LEXUS RX

7 June 2022
#Lexus #RX

Lexus onthult de volledig nieuwe Lexus RX

Na ruim twintig jaar met vele mijlpalen en successen is het tijd voor het volgende hoofdstuk: de vijfde generatie Lexus RX. Met ‘Next Chapter’ design, een nieuw hightech platform, de beschikbaarheid van plug-in- en performance hybrid-modellen én comfort, connectiviteit en veiligheid van topniveau zet de Lexus RX wederom nieuwe maatstaven in het segment dat de auto zelf ooit creëerde.

Lexus zet sterker dan ooit in op elektrificatie en maakt dat zichtbaar met het ‘Next Chapter’ design. Het kenmerkende spindle-design is nu in de complete lijnvoering terug te vinden. Dat begint natuurlijk bij de grille. De vorm en de plaatsing ervan verwijzen naar de kracht van elektrische aandrijving en benadrukken het lage zwaartepunt van auto. Dat effect wordt nog eens versterkt door strak gelijnde luchtinlaten en de vlakke, scherp gelijnde koplampunits, die gebruik maken LED-technologie.

Ondanks de compacte afmetingen bieden deze units ook plaats aan dagrijverlichting met de opvallende L-vorm. Door de langere motorkap, de toegenomen wielbasis (+60 mm) en spoorbreedte (vóór +15 mm; achter +50mm) en het lagere dak (-10 mm) zijn de proporties van de Lexus RX krachtiger dan ooit. De roadpresence wordt nog eens versterkt door de 21-inch lichtmetalen velgen en de achterste dakstijl. Deze is in zwart uitgevoerd. Daardoor lijkt het dak van de auto te zweven. Samen met de aflopende daklijn resulteert dat in een fraaie coupé-look. De nieuwe RX 500h performance hybrid springt in het oog met sportieve en gestroomlijnde F SPORT designaccenten.

 

De volgende stap van luxe
Net als de nieuwe NX en RZ maakt de nieuwe Lexus RX gebruik van het Tazuna cockpit-concept. Dit staat voor een opzet waarbij de bestuurder de auto net zo intuïtief aanvoelt als een ruiter zijn paard. Door een minimalistisch ontwerp in combinatie met de slimme plaatsing en groepering van instrumenten en (head-up) displays volstaan minimale hoofdbewegingen om informatie te krijgen. Uiteraard is het interieur van de nieuwe Lexus RX perfect afgewerkt. De nieuw ontworpen stoelen bieden nog meer (zijdelingse) steun en zijn beschikbaar met ventilatie- en verwarmingsfunctie. Voor het eerst biedt Lexus in de RX ook bekleding van synthetische leersoorten aan. Naast de stoelen worden ook het stuurwiel en de keuzehendel van de transmissie bekleed met deze diervriendelijke ledersoort.

De voor Lexus typische gastvrijheid (Omotenashi) wordt nog eens versterkt door de Lexus Mood Selector. Met keuze uit 64 lichttinten en 14 thema’s is hiermee een interieursfeer naar wens te creëren.

Comfort, controle, vertrouwen
Zoals elke Lexus is ook de nieuwe RX ontworpen volgens de Lexus Driving Signature-filosofie waarbij de combinatie van hoogstaand comfort en vertrouwenwekkende dynamiek en controle centraal staat. In de nieuwe RX is het GA-K-platform daarvoor de basis. Dit is in principe gelijk aan het platform van de Lexus NX, maar de nieuwe RX heeft een langere wielbasis en extra elementen die de stijfheid van de constructie verder versterken. Dit draagt bij aan nog meer comfort én dynamiek.

Dankzij het nieuwe platform is de nieuwe Lexus RX 90 kg lichter dan zijn voorganger. Zo maakt hij gebruik van hightech staalsoorten die uitermate sterk en tegelijkertijd relatief licht zijn. In combinatie met het lagere dak (-10 mm) ligt het zwaartepunt van de nieuwe RX 15 mm lager dan bij de voorganger. De nieuwe multilink achterwielophanging draagt bij aan extra stabiliteit en een verminderde duikneiging bij het remmen. Bovendien kan het hogere trekkrachten dan voorheen aan. Zo draagt deze ophanging ook bij aan het verminderen van ongewenste geluiden en trillingen.

Benieuwd naar meer? Neem dan contact op met Bram Hommel, Sales Advisor Lexus.

Bram Hommel

Bram Hommel

Sales Advisor

+31 (0)6 15 69 46 63

bram.hommel@louwman.nl

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.