Backstage bij Louwman Exclusive – Vincent van Andel

Dat Vincent van Andel passie heeft voor auto’s wordt meteen duidelijk als hij vertelt dat hij op zijn zestiende al zijn eerste auto had. Als Sales Administrator bij Louwman Exclusive is hij dan ook helemaal op zijn plek. Hij zorgt er achter de schermen voor dat het in ontvangst nemen van een auto bij Louwman Exclusive voor iedere klant een feestje is.

Je bent misschien niet zo zichtbaar voor klanten van Louwman Exclusive, toch krijgen ze allemaal met jou te maken. Wat doe je precies?
Als Sales Administrator zorg ik er met mijn collega Justin voor dat een auto klaar is voor aflevering. Ik ben voornamelijk bezig met de administratieve taken die daarbij komen kijken zoals het controleren van de verkooporder, het opstellen van de factuur, alle dossiers volledig maken en het op naam zetten van de auto.

Je handelt dus veel administratie af rondom de verkoop van een auto. Heb je nooit zelf de verkoop willen doen?
Ik was als kind al helemaal gek van auto’s en toen ik op de middelbare school zat, wilde ik graag naar de IVA. Ik had mijn eerste auto al toen ik zestien was. Tot mijn 18e heb ik er veel aan geknutseld en af en toe in gereden op het terrein van mijn ouders. De liefde voor auto’s nam met de jaren niet af, maar ik ontdekte in die tijd wel dat ik meer affiniteit had met cijfers en economie dan met verkoop dus koos ik voor een opleiding op het gebied van handel. Na mijn opleiding kwam ik toch in de auto’s terecht. De afgelopen 13 jaar werkte ik bij een Toyota-dealer waar ik de verkoopadministratie deed en een stuk ICT-beheer.

De automerken bij Louwman Exclusive zijn geen ‘standaard’ automerken. Maakt dit jouw werk ook anders?
Er zijn wel overeenkomsten met mijn vorige baan, maar de auto’s die we hier verkopen zijn vaak unieke exemplaren. Er kan zoveel gepersonaliseerd worden dat het meer werk is om de correcte order op te stellen of de uiteindelijke factuur. Ook de aflevering verloopt bij ons natuurlijk net wat anders.

Het is hier net een snoepwinkel als je van auto’s houdt, is dat voor jou ook nog steeds zo?
Ik reed hier vaak langs en dan keek ik altijd even naar binnen. Toen ik mijn ouders vertelde dat ik hier ging werken, was mijn vader best geëmotioneerd. Ik heb de liefde voor auto’s met de paplepel ingegoten gekregen door hem. En dan is werken bij dit bedrijf en beetje het walhalla op autogebied. Het went wel, maar het is toch bijzonder.

De passie voor auto’s stopt dus niet als je naar huis gaat?
Nee, ik game graag en ik ben altijd blij als de winter weer voorbij is, want dan begint het Formule 1 seizoen weer! Maar ik ben ook graag buiten. Ik woon in de natuur vlakbij de Lek en dat is een heerlijke regio om met de hond er op uit te gaan.


OVER VINCENT
Sales Administrator | In dienst sinds: 2019 | Leeftijd: 35 jaar | Burgerlijke staat: gehuwd | Wat houdt hem bezig buiten het werk: Vincent gaat graag wandelen met zijn hond en kijkt graag de Formule 1.

Aanmelden voor de nieuwsbrief