Gelimiteerde Morgan Aero GT betekent einde van productie Aero 8

Morgan Motor Company heeft vandaag de meest extreme, straatlegale auto tot nu toe gepresenteerd: de op de racerij gebaseerde Aero GT.

Utrecht – Morgan Motor Company heeft vandaag de meest extreme, straatlegale auto tot nu toe gepresenteerd: de op de racerij gebaseerde Aero GT. Alle ervaring die Morgan heeft opgedaan met overwinningen in de GT3-raceklasse is verwerkt in dit model, dat gebaseerd is op de lichtgewicht, aluminium Aero 8. De koets is geheel met de hand gevormd en speciale aerodynamica zorgt voor minder luchtweerstand en meer neerwaartse druk. De tot acht exemplaren gelimiteerde Aero GT, die gepresenteerd wordt in maart 2018 op de internationale autotentoonstelling in Genève, is al uitverkocht. Ook Louwman Exclusive in Utrecht, importeur en dealer van Morgan voor Nederland en onlangs uitgeroepen tot Europees Morgan-dealer van het jaar, krijgt er 1.

Tijdens de ontwikkeling van de Morgan Aero 8 in 2015 kwam het nog niet tot een Aero GT-variant. Toch rollen nu de acht allerlaatse Aero 8-modellen als Aero GT uit de Pickersleigh Road-fabriek van Morgan. Jon Wells, hoofd design bij Morgan, en het uiterst getalenteerde team van Morgan’s ervaren carrosseriebouwers, werkten nauw samen om elk carrosseriedeel van de handgebouwde Aero GT een unieke uitstraling te geven. De speciale louvres op het voorspatbord en opvallende achterdiffusor gaan in tegen de gebruikelijke designtaal van het merk waarbij vloeiende lijnen centraal staan.

Ongeblazen

Alle acht Aero GT’s, die inmiddels verkocht zijn aan bestaande klanten van Morgen, worden geheel naar wens van de nieuwe eigenaar gebouwd. Ze verlaten de fabriek voorzien van een uniek nummer en unieke aanpassingen, net zoals elke unieke handgebouwde Morgan . De Aero GT is, evenals de Aero 8, voorzien van een 367pk sterke 4.8 liter V8 BMW-motor met handgeschakelde zesversnellingsbak. De Aero GT accelereert van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden en heeft een topsnelheid van 274 km/u. Dit type motor is inmiddels niet meer in productie en dat maakt deze Aero GT, maar ook de allerlaatste Aero 8-modellen extra aantrekkelijk voor de liefhebber van ongeblazen motoren.

Aluminium

De Aero-modellen vormden het begin van een nieuw tijdperk voor Morgan na de introductie van de Aero 8 op de Internationale Autotentoonstelling van Genève in 2000. Een opvallend nieuw design en lichtgewicht aluminium constructie gaven het merk Morgan een nog hoger prestatieniveau, dat nu op de laatste en meest extreme evolutie van het model, de Aero GT, tot een hoogtepunt komt.

Vakmannen

Jon Wells, hoofd design van Morgan Motor Company, licht toe: “Het mooie aan het nauw samenwerken met ervaren metaalbewerkers en carrosseriebouwers is dat zij zonder enige beperkingen omgaan met het maken van vormen en hun functies. Daardoor kunnen we als geen ander zeer speciale, gelimiteerde auto’s bouwen die zowel aansluiten bij de verbeelding van de ontwerper als de mogelijkheden die de vakmannen bieden. De Aero-range heeft Morgan de mogelijkheden geboden om de grenzen van techniek en styling op te zoeken, en het bewijs daarvan is de Aero GT, waarin onze wildste ideeën tot uitdrukking zijn gekomen.”

Emotie

Steve Morris, managing director van Morgan Motor Company, voegt daar nog aan toe: “Misschien wel het meest unieke van het merk Morgan is dat wij in staat zijn om elke handgebouwde auto geheel te maken naar de wensen van de klant. Zelf ben ik de trotse eigenaar van een Aero 8: het is het uithangbord van het merk en de auto biedt een ongeëvenaarde rijbeleving, iets dat in de Aero GT zo mogelijk nog beter is.
De specificaties van elke Morgan zijn geheel naar wens van de eigenaar, wiens persoonlijkheid in elk detail is terug te vinden. Dat maakt dat emotie bij elke keuze centraal staat en dat gaat nog verder dan het plezier dat het rijden in zo’n unieke en krachtige auto biedt. De Aero GT is het ultieme voorbeeld van deze filosofie.”

Aero 8

Een Aero GT bestellen kan niet meer, Louwman Exclusive in Utrecht het adres waar de echte liefhebber nog een van de allerlaatste Aero 8’s kan bestellen, heeft een Aero GT weten te bemachtigen. In het voorjaar is hij te zien in Utrecht. Wie niet zo lang kan wachten: de Aero 8 is een interessant alternatief.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Aanmelden voor de nieuwsbrief