Louwman Exclusive vertegenwoordigt Automobili Pininfarina en de nieuwe elektrische Battista Pure Hypercar

Met de revolutionaire Battista onthult Automobili Pininfarina de allereerste luxueuze elektrische hyper-GT ter wereld. De Battista combineert elegant design met emissievrije topprestaties en draagt als eerste auto in de geschiedenis exclusief het Pininfarina-logo. Louwman Exclusive is aangesteld als partner voor verkoop en service voor de adembenemende nieuwe Battista hypercar voor Nederland.

Op het moment dat de Battista in 2020 arriveert, is het de krachtigste auto die ooit in Italië is ontworpen en gemaakt. Het ongekende prestatieniveau overtreft dat van straatlegale auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. De standaardacceleratie van 0-100 km/h in minder dan twee seconden is sneller dan een Formule 1 raceauto. Met 1.900 pk en 2.300 Nm verpakt de Battista extreme technologie en onvergelijkbare prestaties met nul emissies.

De officiële introductie in 2020 valt samen met het 90-jarig bestaan van het vermaarde designhuis Pininfarina SpA. Het ontwerp van de Battista is een passende uiting van het onovertroffen talent van Pininfarina. De lijnen en vormen vloeien elegant in elkaar over en weerspiegelen de innovatieve onderliggende technologie en de onovertroffen prestaties. Daarmee volgt de Battista dezelfde designprincipes van vorm en functie die terugkeren in klassieke Pininfarina-ontwerpen zoals de Cisitalia 202 uit 1947 en meer dan 100 Ferrari’s, waarvan de meest recente eerder dit decennium werd gelanceerd.

De Pininfarina Battista is het eerste model van een reeks volledig elektrische emissievrije luxueuze auto’s die het Pininfarina-logo zullen dragen. Met de creatie van een modellijn die exclusief onder de eigen merknaam wordt aangeboden, gaat een langverwachte droom van de familie in vervulling. Een droom waaraan hard is gewerkt door oprichter Battista, zijn zoon Sergio en zijn kleinzoon Paolo, de huidige voorzitter van Pininfarina SpA.

Nooit eerder heeft een nieuw automerk een nieuw model gepresenteerd waarin historie, heden en toekomst op deze wijze samenkomen. De Battista belichaamt een rijke historie, hedendaagse relevantie en kansen voor de toekomst met een tijdloos ontwerp als dat van een kunstwerk.

CEO Michael Perschke van Automobili Pininfarina SpA: “Het verhaal achter de totstandkoming is even authentiek als opwindend. De Battista een hypercar voor de toekomst, geïnspireerd op een legendarisch verleden. Het is een onvergelijkbare samensmelting van inspiratie, innovatie, technologie en emotie. Elektrificatie biedt nieuwe mogelijkheden en verbindt ongekende prestaties met een emissievrije toekomst. Het ontwerp van deze baanbrekende auto is een emotioneel en respectvol eerbetoon aan het verleden. Met de Battista presenteren wij een toekomstige klassieker en een rijdend icoon die zijn eigen plek in de autogeschiedenis zal innemen.”

De basis voor toekomstig succes overstijgt factoren als geschiedenis en statistieken. Voor de lancering van het nieuwe automerk is een unieke groep automotive specialisten samengebracht. Deze groep experts werkt nauw samen met Automobili Pininfarina, Pininfarina SpA en verschillende technologiepartners waaronder Rimac en Pirelli. Wanneer de Battista volgend jaar op de markt komt, is het eindresultaat tot stand gekomen met de expertise en ervaring van dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor de Bugatti Veyron en Chiron, de Ferrari Sergio, de Lamborghini Urus, de McLaren P1, de Mercedes AMG-Project One, de Pagani Zonda en de Porsche Mission E.

De eerste hypercar van Automobili Pininfarina is zowel technisch als esthetisch gericht op autoconnaisseurs over de hele wereld. Met een oplage van 150 handgemaakte Battista’s is exclusiviteit gegarandeerd. De in Italië gebouwde hyper-GT wordt in gelijke aantallen verdeeld over de regio’s Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten/Azië. Een mondiaal netwerk van gespecialiseerde high-end automotive retailers draagt zorg voor exceptionele service, van Los Angeles en Londen tot Tokyo. Pininfarina SpA is voornemens om toekomstige klanten de mogelijkheid te bieden hun auto volledig naar eigen wens te personaliseren, op locatie bij Pininfarina SpA in Cambiano.

Arjen van Beek van Louwman Exclusive: “De Pininfarina Battista is de hypercar van de toekomst, met onovertroffen prestaties, innovatieve EV-technologie, een luxueuze aankleding en beeldschone vormgeving. Het team van Louwman Exclusive staat vanzelfsprekend klaar om klanten te informeren over alle details van deze baanbrekende nieuwe hypercar, en een aankoopervaring die minstens zo revolutionair is als de Battista zelf.”

De Battista stelt een nieuwe standaard als het gaat om de prestaties en de aantrekkingskracht van elektrische auto’s. Het nieuwe model is de eerste ‘posterauto’ van de EV-generatie en het eerste icoon van een vernieuwende reeks luxueuze elektrische auto’s van Automobili Pininfarina. De introductie van de Battista markeert een toonaangevend moment voor een nieuwe toekomst: het is de eerste luxueuze emissievrije Italiaanse hypercar.

Technische specificaties: Pininfarina Battista

De vermelde gegevens zijn technische doelstellingen en moeten nog definitief worden vastgesteld door de fabrikant.

Prestaties

Actieradius: 450 km
Acceleratie 0-100 km/h: < 2,0 s
Acceleratie 0-300 km/h: < 12,0 s
Max. vermogen: Tot 1.900 pk (1.400 kW)
Max. draaimoment: Tot 2.300 Nm
Topsnelheid: > 350 km/h
Aandrijving :Vierwielaandrijving met torque vectoring
Drive modes: Vijf verschillende drive modes

Remsysteem
Type: Koolstofvezelkeramische remschijven, remklauwen met zes zuigers voor en achter, remschijfdiameter 390 mm voor / 390 mm achter

Banden
Leverancier: Pirelli Tyre SpA
Type: Pirelli P Zero, modelspecifiek (gemonteerd op 21-inch velgen met exclusief nieuw design voor de Battista showauto’s)

Carrosserie
Bouwwijze: Volledig koolstofvezel monocoque met koolstofvezel buitenpanelen en aluminium kreukelzones voor en achter

Accupakket
Layout: T-vormig accupakket in middentunnel/achter stoelen
Leverancier: Rimac Automobili
Energie: 120 kWh

Laadsysteem
Laadtechnologie: DC met snellaadmogelijkheid

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Thomas Middeldorp Louwman Exclusive

Aanmelden voor de nieuwsbrief