scroll voor meer

Heritage sinds 1919

​In 1919 draait de eerste auto namens Bentley Motors de straten van Londen op. Achter het stuur zit Walter Owen Bentley, de oprichter van het bedrijf. Een man met een duidelijke visie: auto's produceren die de perfecte samensmelting zijn van luxe en prestatie. Hij heeft een vlijmscherp oog voor detail en werkt met enkel de allerbeste materialen. Een sublieme uitstraling én met een alles verpulverende performance. Snelheid, snelheid en nog eens snelheid.

W.O. Bentley geniet in de jaren ’20 overwinning na overwinning bij verschillende races, maar er is één race waar hij niets voor voelt: de 24 uur van Le Mans. Een 24 uur durende race is volgens Bentley gekkenwerk. Hij gaat er dan ook van uit dat niemand finisht, totdat John Duff en Frank Clement in 1923 vierde en in 1924 eerste worden. Beide keren gereden in een Bentley. Bentley is overtuigd en stelt een exclusief team samen met coureurs die voor het merk zullen racen. Tot op de dag van vandaag wordt dit team nog herinnerd: om hun behoefte om zichzelf uit te dagen tot het uiterste, hun reputatie van uitbundige feestjes, maar vooral om hun ultieme prestaties.

Hoogtijdagen

In de jaren daarop weet Bentley zichzelf continu te overtreffen. Het bedrijf wordt in de jaren ’30 overgenomen door Rolls-Royce. Modellen als de Drophead coupé, Continental, R-Type en Continental Flying Spur volgen elkaar in rap tempo op. In de jaren ’60 breken hoogtijdagen aan: de V8 motor doet zijn intrede en ook de overige techniek wordt gemoderniseerd. Bentley introduceert chassis die uit één stuk zijn vervaardigd, onafhankelijke wielophanging en schrijfremmen.

Bentley_heritage_track
Bentley_heritage_others
Bentley_heritage_chauffeur

 

Voorliefde voor snelheid

Maar waar Rolls-Royce zich veelal richt op klassieke exclusiviteit, zit bij Bentley de voorliefde voor snelheid nog altijd in het bloed. Bentley lanceert in de jaren ’80 diverse nieuwe motoren en een nieuw type achterwielophanging. In 1982 introduceert Bentley de Mulsanne Turbo, die van 0-100 km/u in 7 seconden bereikt, en een topsnelheid van 216 km/u heeft. In 1985 introduceren de Britten de Mulsanne Turbo R, weer een snellere versie, gevolgd door de Mulsanne S in 1987. Baanbrekende modellen, altijd vermengd met een exclusieve, luxueuze uitstraling. In de jaren ’90 wordt Bentley overgenomen door Volkswagen, die duidelijk haar stempel op het merk zet door al meteen bij de introductie van de Bentley Hunaudières concept car een krachtige, Duitse motor toe te voegen. In 2003 introduceert Bentley de Continental GT, die gekscherend weleens de Golf van de luxe klasse wordt genoemd vanwege zijn ongekende populariteit.

“Bij Bentley zit de voorliefde voor snelheid nog altijd in het bloed”

Bentley Heritage Continental GT

Ongeëvenaarde ervaring

Ook vandaag de dag gaat Bentley bijzonder ver om klanten te voorzien van een ongeëvenaarde ervaring. Alles wordt grotendeels met de hand vervaardigd. Alles is aan te passen naar de wensen van de klant en er wordt enkel gebruikgemaakt van excellente materialen. Van verchroomde brandstofdoppen tot het fijnste fineerhout op het dashboard, alleen het beste is genoeg. Bentley is al een eeuw lang vakmanschap op een niveau waar weinigen aan kunnen tippen.

 

Bekijk onze Bentley collectie

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

Achtergrond_formulier

Neem contact op

Maak een afspraak

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.