The contemporary racecar

A piece of race art Maserati MC20 GT2

3.0-liter V6 met 722 pk (!)

Carbon Fiber Monocoque

0-100 km/h in 2,9 sec

New energy into

authentic essence

Voor de echte raceliefhebber is het geweldig nieuws dat Maserati na de MC12 eindelijk weer een volwaardige raceauto heeft gemaakt. Immers, de drietandhistorie is doordrenkt met indrukwekkende raceprestaties. Maar de nieuwe MC20 GT2 laat niet alleen de harten van snelheidsduivels sneller kloppen, ook de minder rebelse weggebruiker heeft iets om naar uit te kijken. Wat dat is? Schrikbarend veel vermogen (722 PK) tegen een gecontroleerd weggedrag (minder neerwaartse druk dan GT3-auto’s), lage bochtsnelheden en de juiste elektronische hulpsystemen zoals ABS en traction control. Toegankelijk uitdagend, maar met het eigentijdse karakter en de verfijnde elegantie van een echte Maserati.

Download wallpaper
Engine

The beating heart

of the MC20 GT2

De revolutionaire in Modena ontwikkelde 3.0-liter V6 Nettuno-motor is in de MC20 GT2 verder opgevoerd om de prestaties te leveren die verwacht mogen worden van een next-gen racecar. Bij de kalibratie van de Maserati GT2-motor heeft de bestuurder bovendien verschillende routes naar maximale performance, afhankelijk van het circuit waarop gereden wordt. Die prestaties zijn zonder twijfel indrukwekkend; 722 pk bij 7.500 tpm en 821 Nm koppel vanaf 3.000 tpm met een specifiek vermogen van 210 pk/liter.

Het zorgde in oktober 2023 direct voor een pole position plek tijdens het debuut van de MC20 GT2 in de Fanatec GT2 European Series.

Hoor het geluid
De MC20 is voorzien van een compleet nieuwe motor; de Nettuno.
0 - 100 km/u

2,9 seconden

Maximumsnelheid

330 km/u

Power

722 pk

Motor

3.0-liter V6 90° Twin-Turbo

Technics

Lightweight

materials

De nieuwe Maserati MC20 GT2 is net als zijn straatequivalent  – de MC20 – een absolute lightgewicht auto. Dat heeft alles te maken met het gebruik van alleen ultralichte materialen, waaronder een chassis van carbon fiber monocoque. Deze manier van bouwen garandeert een optimale verhouding tussen gewicht en vermogen en daarmee een adembenemende acceleratie beleving.

Dimensies

4.838 mm x 2.030 mm

Monocoque

~100 kilogram

Materiaal

Carbon Fiber

Interior

An immersive

race experience

Het interieur van de Maserati MC20 GT2 benadrukt de pure focus op het GT2 circuit. ‘Serious business’ met tegelijkertijd een surplus aan functionaliteiten om de auto volledig naar je hand te zetten. De centrale commandoconsole en het intuïtieve 6,5-inch full-colour race-display zorgen dat je altijd 100% gefocust de weg op gaat.

Minimalism

to increase focus

Opvallend is daarnaast de positie van de bestuurder. Centraal in de cockpit, centraal in het volledig ontwerp. Niet voor niets wordt de Maserati MC20 GT2 omschreven als 100% bestuurder-georiënteerd. Een naakte, minimalistische auto die alleen genoegen neemt met pole position.

21275-MaseratiGT2_1280x1280 Maserati-GT2-234690M

What to expect when choosing Maserati?

Bij Louwman Exclusive verkopen we niet alleen de mooiste Maserati’s… We zorgen er ook voor dat ze tip-top in orde onze werkplaats verlaten. Als officieel partner van Maserati in Nederland volgen onze professionals alleen de officiële trainingen van het merk en werken ze uitsluitend met originele onderdelen uit de fabriek. Zo zorgen we ervoor dat je veilig kunt genieten van jouw Maserati.

Sander Kettenis

Sander Kettenis

Sales Advisor

Onderhoud door gecertificeerde technicians
Trainingen en kennis vanuit de fabriek
Member van onze INVITED Community
Profiteer van mooie cadeaus
Uitnodigingen voor de mooiste evenementen
Wees als klant als eerste op de hoogte

Special care by our specialists

Onze professionals staan klaar om je te woord te staan. Of het nu gaat om het maken van een proefrit of het beantwoorden van vragen.

Thomas Middeldorp

Thomas Middeldorp

Brand Manager

+31 (0)6 27 17 17 83

t.middeldorp@louwmanexclusive.nl

Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl