Adventure awaits...

The all-new Morgan Super 3

Mechanische puurheid

Vorm en functie

Nieuwe ontwerptaal

The beginning

Voel de elementen en ga op in de omgeving door een mechanische verbinding met jouw auto. De beelden, de geluiden, de geuren, de trillingen… Bij elke rit worden jouw zintuigen versterkt. Je wordt haast gedwongen om aanwezig en geconcentreerd te blijven. Dit is het échte autorijden. Dit is de Super 3.

Download wallpaper
Engine

The beating heart

of the Super 3

Bijna een eeuw na de introductie van de F-Type driewieler is Ford opnieuw gekozen om de motor te leveren. Het gaat hierbij om de innovatieve 1,5-liter atmosferische driecilinder benzinemotor. De motor is gekoppeld aan een vijftraps Mazda-versnellingsbak, zoals te vinden in de MX-5 en gebruikt in de uit productie gaande Morgan 3 Wheeler. In tegenstelling tot het vorige model is er echter geen ‘compensator‘ nodig in de aandrijflijn, waardoor de complexiteit en het gewicht worden geminimaliseerd. De bevel box (bevel box is haakse overbrengingen achter de zitting waar de cardanas overgaat in riemaandrijving) is opnieuw ontworpen met behulp van een aangepast tandprofiel en wordt aangedreven door een met koolstofvezel versterkte aandrijfriem.

0 - 100 km/u

7 seconden

Power

122 pk

Motor

Dragon Inline 3

Performance

to surprise

Het fundament van de Morgan Super 3 is een gelijmd aluminium Superformed monocoque platform. Morgan’s expertise met gelijmde aluminium bodemplaten gaat meer dan twee decennia terug, met de start van de Aero 8-productie, en werd verder uitgebreid met het CX-Generation-platform dat sinds 2020 wordt gebruikt voor de Plus Four en sinds 2019 in de Plus Six. Het platform van Super 3 evolueert die technologie nog verder.
Voor het eerst in de geschiedenis van Morgan is het platform een echte monocoque. Dit zorgt niet alleen voor een lichter en stijver chassis, maar biedt ook bouwvoordelen en geeft meer interieurruimte voor de inzittenden. Zijn stijfheid komt niet alleen de dynamiek van de auto ten goede, maar verhoogt ook de veiligheid, waarbij de Super 3 voldoet aan dezelfde veeleisende M1- en Reg. 12-frontale botsingsnormen zoals Morgan’s Plus Four en Plus Six

Lengte

3581 cm

Breedte

1840 cm

Hoogte

1132 cm

Interior

Reimagined

Interior

De ruime cabine biedt een reeks zeer slijtvaste, hydrofobe technische stoffen en lederopties, gekozen om een zeer bruikbaar interieur te creëren dat zich als het ware om de inzittenden heen wikkelt.

Enhance your

driving experience

De draaiknoppen, schakelaars en geïntegreerde USB-aansluitingen van de Super 3 zijn IP64 (Ingress Protection) en dus stof- en waterdicht tegen spatten uit alle richtingen.

Missile release starter button Super_3_media_studio_30 kopiëren

What to expect when choosing Morgan?

Bij Louwman Exclusive verkopen we niet alleen de mooiste Morgans… We zorgen er ook voor dat ze tip-top in orde onze werkplaats verlaten. Als dé Morgan-dealer van Nederland volgen onze professionals alleen de officiële trainingen van het merk en werken ze uitsluitend met originele onderdelen uit de fabriek. Zo zorgen we ervoor dat je veilig kunt genieten van jouw Morgan.

Onderhoud door gecertificeerde technicians
Trainingen en kennis vanuit de fabriek
Member van onze INVITED Community
Profiteer van mooie cadeaus
Uitnodigingen voor de mooiste evenementen
Wees als klant als eerste op de hoogte

Special care by our specialists

Onze professionals staan klaar om je te woord te staan. Of het nu gaat om het maken van een proefrit of het beantwoorden van jouw vragen.

Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl