De McLaren 750S: een nieuwe maatstaf voor supercar-prestaties

16 May 2023
#McLaren #750S #750S Spider

McLaren heeft met de introductie van de 750S een nieuwe benchmark neergezet voor supercars. Deze achterwielaangedreven sportwagen met V8-motor is de lichtste en krachtigste auto van McLaren. De 750S biedt sensationele prestaties en opwindende rijeigenschappen en is verkrijgbaar als coupé en spider.

Vernieuwing en innovatie
De nieuwe 750S is gebaseerd op zijn voorganger de 720S. Ongeveer 30% van de onderdelen is nieuw of aangepast voor beteringen en voor een nog grotere emotionele band met de auto. Michael Leiters, CEO van McLaren Automotive, benadrukt het belang van deze verbeteringen: “Als je een auto hebt die door zoveel mensen wordt beschouwd als de benchmark, moet je om iets te maken wat nog beter is, echt elk detail onder de loep nemen en keihard werken aan verbeteringen die de lat weer hoger leggen. Dat hebben we gedaan bij de nieuwe 750S.”

Met precisie geproduceerd
De krachtige 4,0-liter V8-motor met dubbele turbocompressor produceert 750 pk en 800 Nm. Deze prestaties resulteren in verbazingwekkende acceleratie: de 750S accelereert 0-100 km/u in slechts 2,8 seconden. Eigenaars die hun 750S nét iets verder willen brengen op het circuit kunnen kiezen voor een optionele remupgrade, ontworpen als combinatie van keramische schijven en monoblock remklauwen afgeleid van McLaren Senna-systeem met nieuwe bekrachtiger en vacuümpomp, plus Formule 1-geïntegreerde remklauw koeltechnologie.

Het lichtste drooggewicht van de 750S is slechts 1.277 kilogram. Dat zorgt voor een toonaangevende vermogen-gewichtsverhouding van 587 pk per ton. De 750S Spider is ontworpen met dezelfde focus op het minimaliseren van gewicht en is voorzien van een inklapbare hardtop, een rolbeveiligingssysteem en een speciale koolstofvezel bovenbouw achter op de monocoque.

Puur design
De 750S verfijnt het ontwerp met een groot aantal aerodynamische aanpassingen, waaronder een verlengde frontsplitter en een nieuw ontworpen achterdiffuser om de downforce te verhogen en de luchtweerstand te verminderen. Eigenaren kunnen kiezen uit een scala aan stijlopties, waaronder een nieuw ontworpen scoop en verschillende velgen. Het interieur van de 750S bestaat uit een combinatie van innovatieve technologie en verfijnde materialen. Er is met precisie nagedacht om nóg meer rond de bestuurder te ontwerpen. Het middelpunt van de rijervaring wordt dan ook gevormd door nieuwe schermen. Zo is het instrumentendisplay gemonteerd aan – en beweegt mee met – het stuurkolom.

Tot het uiterste
De 750S is een supercar die de filosofie van het merk McLaren belichaamt om grenzen te verleggen en uitmuntendheid te bereiken. Het stelt nieuwe normen op het gebied van prestaties, betrokkenheid en zuiverheid van reactie, waarbij elke 1/100ste seconde en elke millimeter telt. De 750S is de nieuwste toonaangevende supercar uit een bloedlijn met een geschiedenis van 60 jaar.

Thomas Middeldorp

Thomas Middeldorp

Brand Manager

+31 (0)6 27 17 17 83

t.middeldorp@louwmanexclusive.nl