Getting to know
Eveline van Duijnen Montijn

31 October 2020
#Driver #Louwman Exclusive #Team

Als enige vrouwelijke chauffeur binnen Louwman Exclusive valt Eveline van Duijnen Montijn onmiddellijk op. Ooit was ze de trotse eigenaar van een lelijke eend. Die ze zelf in en uit elkaar haalde. “In een eend heb je nooit haast, want hij gaat gewoon niet harder.” Inmiddels haalt en brengt ze voor Louwman Exclusive de meest exclusieve auto’s door heel Nederland. Ook dan heeft ze geen haast, maar zorgt ze dat de auto weer veilig wordt afgeleverd bij de eigenaar.

Een chauffeuse in een ‘mannenbolwerk’. Daar krijg je vast opmerkingen over?

Ik krijg inderdaad vaak een reactie van klanten. Sommigen twijfelen even voor ze de sleutel afgeven, maar de meeste reacties zijn heel leuk. Dan zeggen ze: “Een vrouw, wat leuk, ik had een man verwacht” en krijg je meteen een kop koffie aangeboden. Het is natuurlijk een mannenwereld, maar daar houd ik wel van.

Heb je vaker in zo’n, door mannen gedomineerde, branche gewerkt?

Jawel, maar niet altijd. Ik heb toen mijn kinderen klein waren voor ze gezorgd, maar toen die groot genoeg waren ben ik weer gaan werken. Ik heb een tijd bij een bedrijf in automaterialen gewerkt. Daar bracht ik de onderdelen bij verschillende afnemers. Ik heb altijd affiniteit met techniek gehad.

Waar komt die passie voor techniek vandaan?

Dat begon al toen ik een brommer had. Dan vroeg ik aan mijn vader: “Pap, hoe werkt dit?” Van hem heb ik veel geleerd. Het is ook een kwestie van veel doen en dan kijken of het lukt. Mijn eerste auto was een 2CV. Zo’n auto is net Lego, je kunt hem uit elkaar halen en ook weer in elkaar zetten. Ik was altijd met die auto bezig, maar toen mijn oudste zoon geboren werd vond mijn man het te gevaarlijk en heb ik hem verkocht. Ik heb er nog steeds spijt van. Ik sleutel met mijn oudste zoon nu vaak aan zijn Mazda MX5 en het onderhoud aan mijn eigen auto doe ik ook zoveel mogelijk zelf.

De auto’s die wij halen en brengen hebben een complexere techniek en veel ICT, maar ook daarover wil ik nog steeds dingen leren. Het is ook handig om meer kennis te hebben van de auto die je rijdt, dan alleen maar over hoe je hem start.

Je rijdt netjes van A naar B en gaat met respect met de auto van de klant om. Als je daarin consequent bent, doe je het goed. Zodat de klant vol vertrouwen zegt: “Neem maar mee”.

Eveline van Duijnen Montijn, Driver

Heb je in je werk ook voordeel van die technische kennis? 

We halen en brengen de auto’s van onze klanten en het komt zelden voor dat er op locatie een technisch probleem is. Ik heb één keer een kapotte handrem op Schiphol moeten repareren. Toen had ik goede instructies van onze technician Bas meegekregen. Stond daar zo’n groepje mannen bij de valet parking me op te wachten. Die vonden het allemaal erg interessant. Binnen 10 minuten had ik de handrem vervangen. Dat was wel een mooi moment.

Heb je een favoriete auto die je graag brengt naar de klant?

Ik vind een Bentley mooi, omdat het een écht klassieke auto is. Een McLaren of Lamborghini is ook geweldig. Daar val je mee op in het verkeer. Mensen reageren op zo’n auto, bijvoorbeeld door naast je te gaan rijden. Een klant vertelde mij dat als ze een keer een foto willen maken hij zijn auto op de staart trapt en hard wegrijdt. Maar dat kunnen wij natuurlijk niet doen. Je hebt de verantwoordelijkheid voor andermans auto, dus wij nemen geen risico’s en rijden nooit te hard.

Het is heel bijzonder dat je dagelijks in deze auto’s rijdt, maar het wordt na een tijdje ook gewoon je werk. Je rijdt netjes van A naar B  en gaat met respect met de auto van de klant om. Als je daarin consequent bent, doe je het goed. Zodat de klant vol vertrouwen zegt: “Neem maar mee”.

Eveline van Duijnen Montijn

Eveline van Duijnen Montijn

Coördinator Transport

+31 (0)30 221 21 21

info@louwmanexclusive.nl