Getting to know
Jim van den Berg

20 September 2021
#McLaren #interview

Jim van den Berg begon zijn carrière bij een Nederlands race team. De ‘need for speed’ was daarmee geboren. Als aftersales manager bij Louwman Exclusive is Jim helemaal op zijn plek. 

Waar komt die liefde voor snelheid en sportwagens vandaan?

Als kind had ik al een voorliefde voor de Italiaanse merken. De emotie, het geluid en de felle kleuren van Lamborghini en Ferrari spraken me enorm aan. De magie van Ferrari is iets ongrijpbaars. Ik kleurde als kind al het liefst met een rood potlood. Die kleur is onlosmakelijk verbonden met het merk. Kleine kinderen roepen bij een rode auto al snel ‘Ferrari’. Daar begint de merkbekendheid! Ik ben met mijn vader een paar jaar geleden naar de fabriek geweest. Het is prachtig om te zien hoe ze worden gefabriceerd.

Een carrière in de automotive branche lag dus voor de hand?

Ik ben gestart met de opleiding voor technisch specialist. Tijdens mijn stage bij Equipe Verschuur kwam ik er achter dat ik het net zo leuk vond om aan de klant uit te leggen wat er gebeurt met de auto, als het werken aan de auto zelf. Na mijn opleiding startte ik als service adviseur bij Volkswagen. De liefde voor sportauto’s bleef, dus toen er een kans kwam in de aftersales bij Porsche Gelderland heb ik die gegrepen. In de avonduren heb ik de IVA opleiding gedaan om naast mijn technische kennis me meer te ontwikkelen op het gebied van management en organisatie psychologie. Na 5 jaar kwam de mogelijkheid om voor Lamborghini te werken. Mijn manager bij Porsche zei direct dat ik het moest doen. Dat was heel sportief en ook bij Lamborghini heb ik een mooie tijd gehad. Bij Louwman Exclusive vind ik mijn volgende uitdaging. Hier zijn zoveel prachtige merken onder één dak, dit moest ik gewoon doen. Als aftersales manager zorg ik er met mijn team voor dat klanten met een tevreden gevoel en goed verzorgde auto weer de weg op gaan.

Hier zijn zoveel prachtige merken onder één dak, dit moest ik gewoon doen

Jim van den Berg, Customer Sales Support