Getting to know
Leroy Vos

14 January 2020
#interview #Lexus #Louwman Exclusive #McLaren #morgan #Parts #TVR

Leroy Vos houdt wel van een uitdaging. Volgens hem verloopt bij Louwman Exclusive geen dag hetzelfde, dus hij heeft het razend naar zijn zin. We spraken hem in de showroom over zijn afwisselende baan.

Je bent Parts Advisor bij Louwman Exclusive, werk je hiervoor ook al in de autobranche?

Ik heb altijd in de auto’s gezeten. Op mijn dertiende ben ik begonnen als autowasser en vanaf mijn zestiende werkte ik als monteur. Uiteindelijk bleek elke dag sleutelen aan een auto niet mijn ding. Ik ben in het magazijn terecht gekomen en dat bleek goed bij mij te passen. Ik heb hiervoor o.a. bij Hessing en Audi gewerkt.

Wat zijn je belangrijkste taken als Parts Advisor?

Ik zorg dat alle onderdelen er zijn voor de collega’s in de werkplaats zodat zij door kunnen gaan met hun werk. Ik zoek uit welke onderdelen ze nodig hebben, verzorg de bestelling en heb contact met de fabriek of andere leveranciers. Uiteraard hebben we ook een voorraad met gangbare onderdelen die we op peil houden.

Met zoveel verschillende merken is het vast een afwisselende baan?

Ja, er is hier letterlijk geen dag hetzelfde. Dat sprak me ook erg aan toen ik solliciteerde op de baan. Hiervoor werkte ik bij een meer standaard automerk. Een leuke baan, maar hier beheer ik meerdere merken; Morgan, McLaren, TVR en Lexus. Met name voor Morgan en TVR is het een stuk minder gestandaardiseerd dan ik gewend was. Dat maakt het soms best een puzzel, maar dat maakt mijn werk juist zo interessant. En dat we met drie man het magazijn beheren vind ik ook leuk. Iedereen heeft zijn eigen taken maar je werkt toch met elkaar om de auto’s weer goed de werkplaats te laten verlaten.

Iedereen heeft zijn eigen taken maar je werkt toch met elkaar om de auto’s weer goed de werkplaats te laten verlaten.

Leroy Vos, Parts Advisor

Heb je al een voorkeur voor een merk ontwikkeld?

Ik vind Morgan wel een merk met charme. Qua uitstraling is het een ouderwets design en je ziet er wat meer mensen in rijden die ouder zijn dan ikzelf, maar ze zijn wel bezig met het vernieuwen van het merk. Ik ben er wel verliefd op geworden, vooral de 3 Wheeler is leuk om te rijden.

Het is heel anders dan bijvoorbeeld Lexus. Dat is ook mooi en zeer betrouwbaar. Ik heb nog nooit een motor van een Lexus besteld, want het is gewoon niet nodig. Dat is wel bijzonder.

En is de passie voor auto’s er ook buiten je werk?

Niet meer zoals in het begin van mijn carrière. Ik ben graag thuis bij mijn twee kinderen en ik ben gek op BBQ-en. Ik heb een Green Egg BBQ en als het even kan steek ik die aan. Ik rij motor, ook voor het woon-werkverkeer. Dat scheelt behoorlijk veel in de file staan hier rondom Utrecht. Daarnaast hou ik van Amerikaanse auto’s, dus wellicht dat er ooit eens eentje komt als ik wat meer tijd heb.

Leroy Vos

Leroy Vos

Parts Coordinator

+31 (0)30 221 21 21

magazijn@louwmanexclusive.nl