Getting to know
Marcel Verbeek

13 February 2020
#Bentley #interview #Louwman Exclusive #Master Technician #morgan #Team #Technician

Ook monteurs die al jaren in het topsegment hun vak uitoefenen zijn soms toe aan een nieuwe uitdaging. Marcel Verbeek heeft jarenlange ervaring met Bentley en Rolls-Royce, maar maakte een overstap naar Morgan bij Louwman Exclusive. Een merk waar vakmanschap hoog in het vandaal staat.

Je werkt sinds dit jaar bij Louwman Exclusive, maar bent toch een beetje een oude bekende?

Ik heb ooit voor Bentley en Rolls-Royce gewerkt bij Hessing en ben kort na de start van Louwman Exclusive naar Leusden gegaan om voor Bentley te werken.

Werk je hier ook nog aan Bentley?

Primair werk ik voor Morgan, het was na zoveel jaren Bentley echt tijd om me in een ander merk te verdiepen. Daarnaast sleutel ik, als master technician, ook nog steeds aan Bentley’s. Morgan is echt nieuw en compleet anders voor mij. Bentley maakt onderdeel uit van een multinational met de procedures die daarbij horen. Morgan is een hecht bedrijf die al haar energie in een klein aantal modellen steekt.

Heb je dat zo ook ervaren toen je de Morgan fabriek bezocht?

Ja! Je ziet echt het verschil in aanpak tussen een merk als Bentley of Morgan. Morgan is zoals het bij Bentley twintig jaar geleden was. Het is gewoon prachtig om te zien dat ze daar nog echt spatborden staan te kloppen met de hand. En hout buigen op een mal die er al decennia lang staat. Het onderstel is aluminium, daarop een houten frame en daar omheen de beplating. Ik vind het mooi dat mensen de charme daar van inzien en daarom kiezen om Morgan te rijden. Het is historisch zo gegroeid. Morgan blijft trouw aan vakwerk en dat wordt gewaardeerd.

Ik ben zelf ook verrast door die passie en vakmanschap. Ik vond open rijden bijvoorbeeld nooit leuk, maar nu ik in een Morgan gereden heb en aan de auto werk begrijp ik het helemaal. Het is een pure manier van autorijden waarbij je alles ruikt, voelt en hoort. In een moderne cabrio hoor je weinig meer door de bijna perfecte aerodynamica. Met een Morgan hebt je nog echt een beleving.

Marcel Verbeek Morgan technician
Het is een pure manier van autorijden waarbij je alles ruikt, voelt en hoort.

Marcel Verbeek, Morgan Technician & Bentley Master Technician

Marcel Verbeek

Marcel Verbeek

Technician

+31 (0)30 221 21 21

werkplaats@louwmanexclusive.nl