Getting to know
Roy Bouma

21 March 2020
#Detailer #Louwman Exclusive #Team

Als tiener was Roy Bouma al meer bezig met het opknappen en mooi maken van brommers dan het sleutelen eraan. Niet verwonderlijk dus dat hij nu als detailer bij Louwman Exclusive werkt en zorgt dat iedere auto glimmend klaarstaat voor zijn eigenaar. Tijdens een kop koffie vroegen we hem alles over zijn werk.

Wat doe je precies als detailer?

Ik onderhoud het wagenpark. Ik zorg dat alle auto’s in de showroom er netjes gepoetst bijstaan en de leenauto’s weer gewassen en gezogen zijn. Daarnaast zorg ik dat iedere auto na onderhoud in de werkplaats wordt gewassen en schoon klaarstaat voor de klant.

Dan gaan er veel auto’s door jouw handen op een dag. Heb je een favoriete auto of merk om mee te werken?

Het zijn het allemaal bijzondere auto’s om mee te werken. Ik vind ze ook heel verschillend. Met een Bentley of Rolls-Royce moet je wat meer opletten, omdat ze veel breder zijn en de deuren anders openen. De Morgans zijn meestal al erg schoon. Die worden goed onderhouden door de eigenaren en getransporteerd op een trailer. Dus ik krijg zelden een vieze Morgan aangeleverd.

Heb je altijd in de autobranche gewerkt?

Ik heb geleerd voor monteur, maar heb pas in 2005 de overstap gemaakt naar de autobranche. Daarvoor was ik jachtschilder bij een watersportbedrijf en maakte ik ook nieuwe boten klaar voor verkoop en aflevering. Toen het in de watersportsector slechter ging ben ik overgestapt naar een dorpsgarage waar ik ook auto’s poetste en klein onderhoud deed.

Ik vind het leuk om iets mooi te maken en te houden. Dat geldt voor mijn werkplek maar ook voor de auto’s waar ik aan werk.

Roy Bouma, Detailer

Je hebt altijd banen gehad waarbij je netjes moet werken. Ben je van nature een opgeruimd type?

Ik ben inderdaad erg geordend. Ik vind het leuk om iets mooi te maken en te houden. Dat geldt voor mijn werkplek maar ook voor de auto’s waar ik aan werk. Het geeft mij ook voldoening als ik van een Service Advisor hoor dat een klant blij was met de staat van zijn auto.

Is je eigen auto dan ook om door een ringetje te halen?

Dat lukt tegenwoordig niet meer zo goed. Ik heb drie kinderen van 2, 5 en 7 jaar, dus in het weekend besteed ik mijn tijd aan het rijden naar voetbal en zwemles. Met pijn in mijn hart heb ik mijn oldtimer, een Porsche uit 1976, dan ook verkocht. Vroeger maakte ik bijna elke zaterdag mijn auto en die van mijn vrouw schoon, maar dat gaat tegenwoordig echt niet meer. Maar ik blijf er wel zuinig op.

 

Roy Bouma

Roy Bouma

Detailer

+31 (0)30 221 21 21

werkplaats@louwmanexclusive.nl