Getting to know
Simon Verhoeven

7 September 2019
#Louwman Exclusive #morgan #Team #Technician #TVR

Bij Simon Verhoeven gaat iedere dag om 5 uur de wekker. Van onder de rook bij Rotterdam reist hij dagelijks 90 kilometer naar zijn werk bij Louwman Exclusive langs de A2. Dan moet je wel bevlogen zijn van je werk. Over de passie voor zijn vak als automonteur voor Morgan en TVR wil hij best praten onder het genot van een kop koffie.

Je moet ver reizen om op je werk te komen, hoe is dat zo gekomen?

Vroeger waren de merken Morgan en TVR ondergebracht bij NIMAG, ook onderdeel van de Louwman Group. Bij de verhuizing van de merken naar Louwman Exclusive ben ik meegegaan. Ik ben sinds 2000 verbonden aan de Louwman Groep.

Je bent dus meeverhuisd met Morgan en TVR?

Ik werk al meer dan 15 jaar aan TVR en Morgan. Daarvoor werkte ik bij een universeel garagebedrijf die de APK keuringen verzorgden voor de importeur. Zodoende kwam ik met deze auto’s in aanraking.

Heb je het vak van huis uit meegekregen?

Mijn vader had een dumphandel en wij woonden naast het bedrijf. Ik ben opgegroeid tussen aggregaten, auto’s en vliegtuigen. Alles waar maar iets van techniek in zat was er te vinden. Daar groei je dan mee op en zo komt de interesse eigenlijk vanzelf.

Technician Simon Verhoeven
Er zijn klanten die ik al 18 jaar ken en die specifiek bij mij een afspraak inplannen voor hun auto.

Simon Verhoeven, Technician

Heb je een voorkeur voor bepaalde automerken in je werk?

Ik ben gespecialiseerd in Morgan en TVR, maar werk ook aan andere auto’s die hier binnenkomen. Eigenlijk vind ik Morgan en TVR nog steeds het meest interessant om aan te werken. Doordat het letterlijk unieke auto’s zijn, met veel handgemaakte onderdelen heb je creativiteit nodig bij het onderhouden ervan. En de klanten van Morgan en TVR hebben ook een bijzondere band met hun auto. Het hebben van zo’n auto is echt een hobby dus willen ze ook wel eens bij de onderhoudsbeurt van hun auto aanwezig zijn. Dan helpen ze me door onderdelen aan te geven bijvoorbeeld. Er zijn klanten die ik al 18 jaar ken en die specifiek bij mij een afspraak inplannen voor hun auto.

Wordt het ooit ‘gewoon’ om in zo’n werkplaats vol bijzondere auto’s te staan?

Voor mij is het rijden in een Morgan of TVR ook wel gewoon geworden na zoveel jaar. Maar als ik een keer een rondje rij met een McLaren na onderhoud is dat natuurlijk geweldig! En soms krijg je echt een unieke auto op de brug. Zo heb ik een keer aan een eerste model Lamborghini Countach gewerkt.

Is het vak veranderd tijdens jouw carrière?

Ik werk nu meer dan 35 jaar als monteur en in die tijd is de elektronica in auto’s steeds verder uitgebreid. Ook zijn de milieueisen een belangrijke rol gaan spelen. Ik vind echter de mechanische onderdelen van een auto nog steeds het meest interessant. Wat dat betreft zit ik dus goed bij Morgan. De techniek is gemoderniseerd door de jaren heen, maar in de basis stamt de auto echt af van het originele ontwerp uit 1932. Door de combinatie van oud en nieuw blijft het voor mij na al die jaren nog steeds leuk om iedere dag de werkplaats in te lopen.

Simon Verhoeven

Simon Verhoeven

Technician

+31 (0)30 221 21 21

werkplaats@louwmanexclusive.nl