McLaren onthult geheel nieuwe, innovatieve lichtgewicht voertuigarchitectuur

27 August 2020
#McLaren #McLaren

De basis voor de volgende eneratie geëlektrificeerde supercars

Mike Flewitt, CEO van luxe supercar-fabrikant McLaren Automotive, bevestigde deze week de introductie van de geheel nieuwe, flexibele, lichtgewicht voertuigarchitectuur van het merk die de basis zal vormen voor de volgende generatie geëlektrificeerde supercars.

De nieuwe architectuur, speciaal ontworpen om plaats te bieden aan nieuwe hybride aandrijflijnen, is volledig ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in het ultramoderne, £ 50 miljoen kostende, eigen McLaren Composites Technology Centre (MCTC) in de Sheffield-regio, Verenigd Koninkrijk.

De nieuwe flexibele voertuigarchitectuur maakt gebruik van innovatieve, nergens ter wereld gebruikte processen en technieken om extra gewicht weg te nemen, het totale voertuiggewicht te verminderen en tegelijkertijd de veiligheidskenmerken verder te verbeteren.

De architectuur vormt de basis voor de volgende generatie hybride McLaren-modellen, nu het supercar-bedrijf zijn tweede decennium van serieproductie ingaat. De eerste nieuwe hybride supercar van McLaren die op de geheel nieuwe architectuur is gebaseerd, wordt in 2021 gelanceerd.

De nieuwe baanbrekende voertuigarchitectuur is net zo revolutionair als het MonoCell-chassis dat we introduceerden bij de eerste auto van het bedrijf, de 12C

Mike Flewitt, Chief Executive Officer

Volledige overschakeling

“De nieuwe baanbrekende voertuigarchitectuur is net zo revolutionair als het MonoCell-chassis dat we introduceerden bij de eerste auto van het bedrijf, de 12C. Dat model kwam tien jaar geleden to stand en markeert de start van onze productievoertuigen.”

“Dit nieuwe, ultralichte chassis van koolstofvezel biedt een grotere structurele stijfheid en hogere kwaliteitsniveaus dan ooit tevoren, geproduceerd in ons nieuwe MCTC, dat inmiddels erkend is als wereldwijd kenniscentrum op het gebied van fabricage van composietmaterialen.”

“Onze enorme kennis van lichtgewicht composietprocessen en fabricage, gecombineerd met onze ervaring in de allernieuwste batterijtechnologie en krachtige hybride aandrijflijnen, leidt ertoe  dat we in de ideale positie zijn om klanten straks geëlektrificeerde high-performance auto’s te leveren die tot nu toe onbereikbaar waren.” Mike Flewitt, Chief Executive Officer, McLaren Automotive.”

Mike Flewitt zei dat McLaren dankzij de nieuwe architectuur in staat is om volledig over te schakelen naar supercars met enige vorm van elektrificatie. “”Voor ons gaan een laag gewicht en elektrificatie hand in hand om tot betere prestaties en efficiëntere voertuigen te komen”, aldus Mike Flewitt.

Alexander Sterk

Alexander Sterk

Commercieel Directeur

+31 (0)6 53 63 06 30

a.sterk@louwmanexclusive.nl

Thomas Middeldorp

Thomas Middeldorp

Brand Manager

+31 (0)6 27 17 17 83

t.middeldorp@louwmanexclusive.nl

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.