MORGAN PLUS FOUR LM62 VIERT ZESTIGJARIGE LE MANS-OVERWINNING

21 January 2022
#Morgan #morgan #Plus Four

De Morgan Motor Company presenteert de Plus Four LM62, een auto die de legendarische klasse-overwinning in de 24 Uur van Le Mans in 1962 van het merk viert. De LM62 is gebaseerd op de standaard Morgan Plus Four en wordt gelimiteerd gebouwd: slechts 62 exemplaren komen er, een eerbetoon aan de Morgan Plus 4 SuperSports met kenteken TOK 258, winnaar van de tweeliterklasse van de bekende langeafstandsrace zes decennia geleden.

De bekende TOK 258 was donkergroen gespoten, hoewel een bepaalde tint rood in die tijd juist heel populair was op Morgan-racewagens. Deze twee kleuren zijn dan ook de inspiratie voor de lakkleuren die beschikbaar zijn op de Plus Four LM62. Een hardtop in Heritage White, net zoals destijds gemonteerd op de beroemde raceauto, is standaard, en het is ook voor het eerst dat deze nieuwe optie beschikbaar is voor het model. Andere dingen die als eerbetoon aan de winnende Morgan gezien kunnen worden zijn de LM62-badges en details, waaronder witte cirkels met nummer 29 erin op de zijkant, net als op TOK 258, een LM62-logo op de achterzijde, zilverkleurige spaakwielen, een tankdop in Le Mans-stijl en een achterpaneel met gesloten wielhouder. 

Deze details zijn aangevuld met extra schijnwerpers aan de voorzijde, A-stijlen in carrosseriekleur, een voorspoiler met gaas, zwart gaas achter de gepolijste grille, onderzijde van de zijramen in zwart mohair, een tas voor de zijschermen met het LM62-logo erin geborduurd en een actieve sportuitlaat met zwarte eindpijpen. 

Vanbinnen is de auto voorzien van een metalen LM62-plaquette, waarop het unieke nummer staat dat elk van de 62 gebouwde exemplaren krijgt. Ook zijn de zwarte, zadellederen deurgrepen en hoofdsteunen voorzien van een speciaal met laser gegraveerd LM62-opschrift. Speciale in satijnglans uitgevoerde rubber matten met zwart vinyl hoeken, een gelakt centraal deel van het stuurwiel en een middenconsole en dashboard met een bovenzijde van Tawny-hout zijn standaard op de LM62. Daarnaast zijn er verwarmde, zwartlederen Comfort Plus-stoelen, geperforeerde middenstukken en bijpassende stiknaden, compleet met een met leder beklede achterzijde. 

Bovendien zijn er mogelijkheden om de LM62 verder te personaliseren, zoals met een afdekhoes voor de softtop, een speciale fotoreportage van de bouw van de LM62 en een LM62-accessoirepakket met daarin centrale wielmoeren met twee vleugels, een Moto-Lita stuurwiel, koplamptape en een verchroomde binnenspiegel. 

Steve Morris, voorzitter en CEO van Morgan Motor Company, zegt: “De Morgan Plus 4 die in 1962 Le Mans won in zijn klasse heeft een speciaal plekje in het hart van Morgan-liefhebbers, -medewerkers en -eigenaren over de hele wereld. Het was een van Morgans grootste motorsportsuccessen: de auto reed meer dan 2.200 mijl met een gemiddelde snelheid van bijna 94 mijl per uur, en won, zoals David van Goliath, van veel grotere en met meer geld gebouwde concurrenten uit die tijd.”

“Met de Morgan Plus Four LM62 brengen we een eerbetoon aan die beroemde auto en dat ongelofelijke moment in onze geschiedenis zestig jaar geleden. Gelimiteerd tot slechts 62 individueel genummerde exemplaren en voorzien van speciale details en een ruime standaarduitrusting is het een bijzonder verleidelijke aanbieding voor klanten die een stukje historie van Morgan willen beleven.”

De Plus Four LM62 is leverbaar via Louwman Exclusive, met het stuur links of rechts en met de keuze uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. 

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.