‘Quick Nick’ test Battista prototype, ontwikkeling van hyper-GT in hoogste versnelling

23 June 21 - 23 June 21
#Automobili Pinfinarina #Battista

Ex-Formule 1 en Formule E-racer Nick Heidfeld brengt zijn expertise naar het testprogramma van de Battista

De legendarische coureur en test- en ontwikkelingsrijder van Automobili Pininfarina Nick Heidfeld heeft de nieuwe Battista hypercar voor het eerst gereden op het circuit van Nardò Technical Center in Italië, als onderdeel van de doorlopende ontwikkeling van het protoype.

Heidfeld speelt al een sleutelrol in de ontwikkeling van de Battista sinds de eerste fase van het project. In 2019 gaf hij de ontwerpers en technici van Automobili Pininfarina voor het eerst feedback op de ergonomie van een fysiek (liever dan een virtueel) prototype. Kort hierna stapte Nick in de stoel van een geavanceerde rijsimulator in Italië, met als opdracht de dynamische afstelling van de 1.900 pk sterke, vierwielaangedreven elektrische hypercar te evalueren.

Zijn ongeëvenaarde kennis en meer dan 25 jaar ervaring in de top van de motorsport zet Heidfeld sindsdien in voor verfijning van het op maat instelbare chassis en de softwarekalibratie, in aanloop naar de productiestart van de hypercar in Italië in de zomer van 2021.

“Het is een heel speciale ervaring om voor het eerst met de Battista het circuit op te gaan,” zegt Nick Heidfeld. “Met het prototype in een laat stadium van de ontwikkeling testen we de Battista op ongeveer 80 procent van zijn potentiële vermogen, en nu al zijn de prestaties en acceleratie van een niveau dat mijn voorstellingsvermogen ver te boven gaat.”

“Wat me ontzettend verrast is hoe natuurlijk de Battista aanvoelt op het circuit. We bouwen een hypercar die bij alle snelheden spectaculair is en hier in Nardò hebben we bochtsnelheden en -controle bereikt die buitengewoon zijn. Al in dit stadium van de ontwikkeling van het prototype zijn het tractieverlies en torque vectoring minimaal en dat betekent dat er nog heel veel meer grip is om te verkennen.”

Ik kan niet wachten om de Battista van het circuit af te sturen en mee te nemen een bochtige bergweg op.

Nick Heidfeld, coureur

“Het was voor mij de eerste keer dat ik op het circuit van Nardò reed, dus vooraf bekeek ik heel wat filmpjes van onboard racerondes om de layout van het circuit in me op te nemen. Al snel realiseerde ik me dat ik er weinig aan zou hebben, aangezien de acceleratie van de Battista van een heel ander niveau is dan van de snelste straatauto’s ter wereld.”

“Om ons doel, het bouwen van een hypercar die overal en onder alle omstandigheden maximaal rijplezier biedt, kracht bij te zetten ontwikkelen we de Battista met twee soorten banden. De Michelin Pilot Sport Cup 2R heeft de voorkeur in combinatie met de lichtgewicht ‘Impulso’-wielen en biedt een combinatie van maximale grip en gevoel, perfect dus voor op een racecircuit.”

“Ik moet zeggen, en daarvan is geen woord gelogen, dat het rijden met het Battista-prototype mijn verwachtingen ver heeft overtroffen. Ik kan niet wachten om de Battista van het circuit af te sturen en mee te nemen een bochtige bergweg op.”

De Automobili Pininfarina Battista is de krachtigste, straatlegale hypercar ooit ontworpen en gebouwd in Italië. Niet meer dan 150 Battista’s zullen met de hand worden gebouwd in het Pininfarina SpA-atelier in Turijn, Italië, van waaruit de eerste auto’s later dit jaar aan hun nieuwe eigenaren zullen worden afgeleverd.

Alexander Sterk

Alexander Sterk

Brand Manager

+31 (0)6 53 63 06 30

a.sterk@louwmanexclusive.nl

Thomas Middeldorp

Thomas Middeldorp

Sales Advisor

+31 (0)6 27 17 17 83

t.middeldorp@louwmanexclusive.nl

Cookies?

Om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken we cookies.