Your car will be as new

Refurbishing your car

Dagelijks genieten van jouw auto is geen straf. Maar het kan zijn dat de lak inmiddels toe is aan een opfrisbeurt. De kans is namelijk groot dat er inmiddels (duidelijke) gebruikerssporen te zien zijn aan bijvoorbeeld het lederen interieur. Wij begrijpen we de liefde voor jouw auto als geen ander. Voor onze professionals is het refurbishen van bijzondere auto’s dan ook een tweede natuur.

Kwaliteit_Roy

Je zorgt ervoor dat zowel nieuwe als gebruikte auto’s letterlijk ‘als nieuw’ in de showroom staan of naar de klant gaan. En daar komt veel meer bij kijken dan alleen een wasbeurt.

Roy Bouma - Detailer

Herstellen van bekleding

Door weersinvloeden, UV-licht, lichaamsvetten en het schuren van kleding raakt een (lederen) interieur naar verloop van tijd aangetast. Dit kan op twee manieren worden hersteld: opnieuw bekleden of deels of volledig overspuiten. In het laatste geval wordt het hele interieur gedemonteerd, waarna deze eerst volledig wordt gereinigd en ontvet.

Daarna worden de delen week gemaakt voor de ideale hechting. Vervolgens wordt de bekleding geairbrusht. Onze professionals beschikken over tientallen kleuren waarmee honderden tinten kunnen worden gemengd. Zo is er altijd een kleur te mengen die perfect past bij de kleur van de bekleding. Tot slot wordt er een speciale topcoat – blanke lak, speciaal voor leer – aangebracht.

Onze refurbisher is eveneens bedreven in de kunst van leerbewerking. Scheurtjes in bekleding worden met uiterste precisie gerepareerd, onder andere door een tweede stuk leer achter de beschadiging te plaatsen. Met een speciale pasta wordt de beschadiging gerepareerd, waarna met een specifiek voor deze bekleding gecreëerde mal de originele leerstructuur wordt aangebracht.

(Weer) strak in de lak

Insecten, weersinvloeden en vogelpoep zijn maar een paar vijanden van autolak. Als de lak van jouw auto bekrast is, kunnen onze professionals deze weer in nieuwstaat brengen. Hierbij wordt jouw auto volledig gewassen en gekleid, waarna alle verontreiniging is verwijderd. Met een zogehete kleipad worden hiermee zelfs de meest kleine verontreiniging verwijderd. Vervolgens wordt – afhankelijk van de ernst van de krassen – in drie stappen gepolijst, waarbij onze refurbisher werkt met een grof, middelgrof en/of fijn polijstmiddel.

Om het resultaat zo lang mogelijk goed te houden wordt de auto als laatste stap afgewerkt met een wax of coating. Als je kiest voor wax, kunnen onze professionals diverse soorten aanbrengen: voor langdurige bescherming of voor extreme glans. Voor de ultieme bescherming kunnen wij ook een glascoating aanbrengen; een permanente, keramische coating die de auto optimaal beschermt. Deze coating heeft ook een hoge krasvastigheid en laat het 3D-effect van jouw auto nog beter uitkomen. En laten we vooral de ultieme glans niet vergeten.

Make an appointment

Wil je jouw auto ook optimaal beschermen en/of door onze ervaren professionals weer helemaal perfect laten maken? Maak een afspraak met onze Service Advisors via onderstaand formulier of bel +31 (0)30 221 21 21.

Robin Vriesenga

Robin Vriesenga

Service Advisor

+31 (0)30 221 21 21

werkplaats@louwmanexclusive.nl

Sander van Druten

Sander van Druten

Service Advisor

+31 (0)30 221 21 21

werkplaats@louwmanexcusive.nl