Custom car design options

Coach building

Met merken als Maserati, McLaren en Morgan in onze showroom, kan het zijn dat je jouw ogen uitkijkt. Ieder merk heeft zijn eigen verhaal en unieke kenmerken. Is het dan nog mogelijk om een overtreffende trap te vinden en een auto nog unieker te maken? Dit kan door middel van Coachbuilding. Samen met onze partner, autodesigner en coachbuilding-specialist Niels van Roij, wordt jouw one-of-a-kind auto werkelijkheid.

Coachbuilding_Louwman_Exclusive_Service_Intro

Understanding your wishes

Coachbuilding heeft een rijke historie. Tot het moment waarop Henry Ford honderd jaar geleden de massaproductie introduceerde en er elke 93 minuten een auto van de band rolde, was het gebruikelijk om een persoonlijke carrosserie te laten ontwerpen. Dit klassieke ambacht wordt bij onze coachbuilding-partner gecombineerd met een top-level autodesign en de nieuwste computertechnologie. Veel meer mogelijkheden dus. Maar wat is gebleven is de nauwkeurige samenwerking tussen eigenaar en designer.

Je start een samenwerking met onze partner Niels van Roij Design. Hij zal een nauwkeurig onderzoek doen naar jouw wensen, samen met zijn team. Het onderzoek wordt gecombineerd met jouw stijl en levensfilosofie. Uiteraard ben je gedurende het hele traject nauw betrokken. Vanaf de eerst lijn, het hameren van het plaatwerk, het mengen van de lak tot het moment dat je plaatsneemt achter het stuur van jouw auto. Een auto waarvan er slechts één op deze wereld rondrijdt. Al met al is coachbuilding een bijzonder proces, want de coachbuilder moet jou op zeer persoonlijk niveau leren kennen om de auto zo relevant mogelijk te maken.

Everything is tailor-made

Coachbuilding is maatwerk. Je kunt het bijna vergelijken met een kostuum of een huis. Bij coachbuilding wordt bijvoorbeeld de wens ‘Ik wil de kleur British Racing Green’ namelijk omgezet naar een wens die jouw persoonlijkheid uitstraalt. Een goed voorbeeld hiervan is de Tesla Model S Shooting Brake. In de lak van deze auto is een extra tint toegevoegd, die men eigenlijk niet kan zien. Pas als je er vanuit een bepaalde hoek naar kijkt, met de juiste lichtinval, is de exacte kleur van het bedrijfslogo van de eigenaar te zien. Bij coachbuilding zijn het ook de details die het jouw persoonlijke verhaal maken.

More information

Wil je meer weten over de mogelijkheden van coachbuilding? Op de website van partner Niels van Roij Design vind je alle informatie en antwoorden op jouw vragen.