De Tomaso P72 | Louwman Exclusive

Pure. Sophisticated. Elegance

A Modern-Day Time Machine De Tomaso P72

Gebaseerd op chassis van Apollo IE

Slechts 72 auto's worden gebouwd

5.0-liter supercharged V8-motor

An homage to

the original

Je hebt maar één kans om een jubileum goed te vieren. En De Tomaso heeft het 60-jarig jubileum van de naam succesvol gevierd met de bouw van de P72. Deze auto is een homage aan de P70, ontworpen door Alejandro de Tomaso. De P72 staat voor een moderne klassieker die niet alleen een tijdloze vorm laat zien, maar ook ongrijpbare elegantie. Het doet de jaren 60 herleven. Het is een moderne tijdmachine waar uitvoering, verfijning en hoogstaande technologie meer dan belangrijk zijn.

Download wallpaper
De Tomaso P72 | Louwman Exclusive
De Tomaso P72 | Louwman Exclusive
De Tomaso P72 | Louwman Exclusive
De Tomaso P72 | Louwman Exclusive
De Tomaso P72 | Louwman Exclusive
Engine

The beating heart

of the P72

Er bevindt zich een technische samenwerking onder de motorkap van De Tomaso P72. Het merk werkte samen met ingenieursbureau Roush om op een maat gemaakte V8 te bouwen. Deze V8 maakt gebruik van de beproefde Ford-basis en is dan ook met hulp van het Amerikaanse merk tot stand gekomen. De 5.0-liter Ford 90° V8-motor is uitgerust met een supercharger, welke een aanzienlijke toename van het vermogen biedt.

0 - 100 km/u

2,0 seconden

Maximumsnelheid

355 km/u

Power

± 700 pk

Motor

5.0-liter supercharged Ford Coyote V8

Technics

A mondern

foundation

Om de elegantie van de P72 nog meer te benadrukken is de stroomlijning ook erg belangrijk. De auto is gebaseerd op het carbon chassis van de Apollo IE, bestaande uit een monocoque, subframes en crashstructuren. Uiteraard voldoet de P72 aan de FIA LMP-veiligheidseisen en is het voorzien van een carbon mono-cell. De De Tomaso P72 heeft een getest en bewezen platform dat het hoogste niveau van kwaliteit en prestaties garandeert.

Doors

Dihedral

Body Style

2-door coupé

Related

Apollo Intensa Emozione

Interior

Catalogue

nostalgia

Het ontwerp van het interieur van de P72 kun je met gemak minimalistisch noemen. Maar in het minimalisme is het ook groots. Alles is gericht op analoge thema’s en is geïnspireerd op de tijdloze ontwerpthema’s uit de jaren 60 en 70.

Enhance your

driving experience

In de P72 vind je een interieur bekleed met leer en diamantstiksel. De weelderige instrumenten bevatten gepolijste koperen elementen. De versnellingspook heeft een open koppeling en is afgewerkt met koper. De instrumenten hebben allen een cirkelvorming design.

Interior-1 (2) Interior-2 (2)

What to expect when choosing De Tomaso?

Bij Louwman Exclusive staan we voor het verwezenlijken van jouw dromen. Of het nu gaat om een jongensdroom of een droom to be one of the big boys. En de De Tomaso P72 behoort zeker tot de laatste categorie. Want we hebben het niet zomaar over een auto, we hebben het over uniek initiatief in de automotive wereld. Wij staan je graag te woord.

De Tomaso P72 | Louwman Exclusive De Tomaso P72 | Louwman Exclusive
Ontzorging op het hoogste niveau
Wij regelen alles w.b.t. jouw aankoop en/of auto
Member van onze INVITED Community
Profiteer van mooie cadeaus
Uitnodigingen voor de mooiste evenementen
Wees als klant als eerste op de hoogte

Special care by our specialists

Onze professionals staan klaar om je te woord te staan. Of het nu gaat om het maken van een proefrit of het beantwoorden van jouw vragen.

Thomas Middeldorp

Thomas Middeldorp

Brand Manager

+31 (0)6 27 17 17 83

t.middeldorp@louwmanexclusive.nl

Wouter Dekker

Wouter Dekker

Brand Manager

+31 (0)6 22 96 80 54

w.dekker@louwmanexclusive.nl