scroll voor meer

McLaren Elva

Open roadster

De McLaren Elva is de eerste open-cockpit hypersporter binnen de Ultimate Series die het asfalt mag proeven. Met recht een nieuwe dimensie in de categorie straatlegale supercars die tot leven is gewekt. Dankzij het ingenieuze Active Air Management systeem (AAMS) waait de brede grijns niet van uw gezicht, terwijl u zonder dak, zijruiten en voorruit in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/h jaagt.

Met het AAMS, wereldprimeur in windbescherming, is naar adem happen niet nodig. Adembenemend is de tweezitter desondanks. Hij heeft het laagste gewicht van alle straatauto’s van McLaren Automotive. Samen met de 4,0-liter twinturbo V8, die we al kennen van de Senna en de Senna GTR, levert dit een buitengewoon acceleratievermogen en uitmuntende wendbaarheid. Dan is het maar goed dat de supercar is voorzien van het meest geavanceerde remsysteem ooit in een straatauto van McLaren. Ook in esthetisch opzicht is de Elva sensationeel. De vloeiende overgang van exterieur naar interieur laten auto, bestuurder én elementen samensmelten tot een volmaakte eenheid. De carrosserie is van lichtgewicht koolstofvezel, waardoor de complexe gesculptuurde vormen – soms slechts 1,2 mm dik – ongekend stijf en sterk zijn. Louter superlatieven, die de auto legendarisch genoeg maken om de naam Elva te mogen dragen, naar de Elva M1A van Bruce McLaren zelf in de jaren ‘60 van vorige eeuw. Maar…zoals het Ultimate Series betaamd, de oplage is beperkt. Met 399 exemplaren is de vraag niet hoe snel is de auto, maar hoe snel bent u?

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

Achtergrond_formulier

Neem contact op

Maak een afspraak

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.