scroll voor meer

McLaren Senna

Het onmogelijke mogelijk maken

Ayrton Senna zei ooit: “Je denkt dat je een limiet hebt. Maar zodra je die limiet bereikt, gebeurt er iets; plotseling kun je toch nog een stapje verder gaan.” Wat ons betreft passen deze woorden perfect bij de McLaren die is vernoemd naar de legendarische McLaren-coureur. De McLaren Senna is McLaren op z’n extreemst. Hij mag de openbare weg op, maar komt verreweg het beste tot zijn recht op het circuit.

De Senna is de lichtste McLaren voor de weg sinds de iconische F1 en uitgerust met de sterkste verbrandingsmotor die McLaren ooit in zo’n auto plaatste: een 4,0 liter twin-turbo V8 met een vermogen van 800 PK bij een koppel van 800Nm. Het resultaat is een verbluffende 668 PK per 1.000 kilo, waarmee de auto in 6,8 seconden van nul naar tweehonderd gaat, met een topsnelheid van 340 kilometer per uur. De Senna stuurt zelfs nog directer dan de McLaren P1™ GTR. Daarbij zorgt de zeer aerodynamische vormgeving in Race-modus voor een downforce van maar liefst 800 kg bij een snelheid van 250 km/u. Het mag duidelijk zijn: de McLaren Senna doet zijn naam eer aan. Ayrton zou er trots op zijn geweest.

Motoren

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

Achtergrond_formulier

Neem contact op

Maak een afspraak

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.