scroll voor meer

Heritage sinds 1963

Hij is pas 22 jaar en 104 dagen oud als hij zijn eerste Grand Prix wint. Dat maakt Bruce McLaren in 1959 de jongste Grand Prix-winnaar ooit. Racen zit in zijn bloed. Bruce McLaren is een Formule 1-rijder met een liefde voor snelheid, een passie voor technologie en een buitengewoon oog voor detail. Een van de beste coureurs ter wereld.

Een flamboyante man die zich niets aantrekt van de massa en tegen de stroom in durft te gaan. Die altijd vrouwen om zich heen heeft en die na iedere race altijd eerst even een sigaret opsteekt. En hij heeft een duidelijk beeld voor ogen hoe de perfecte raceauto eruit zou moeten zien. Met die gedachten richt hij in 1963 Bruce McLaren Motor Racing op. Een jaar later wordt de eerste McLaren raceauto geproduceert: de M1A. Het is het begin van een succesverhaal dat tien jaar later veel te vroeg eindigt.

Successen

Na de M1A volgt de M1B, en uiteindelijk introduceert McLaren de M2B, de eerste Formule 1-auto van het merk. Bruce McLaren is een van de slechts twee mensen ooit die een Grand Prix gewonnen heeft in een auto met zijn eigen merknaam erop. Successen stapelen zich op, het team van McLaren Racing levert race na race sensationele resultaten. Het team staat als een huis en met Bruce McLaren als leider lijkt niets onmogelijk. Totdat er in 1970 plotseling een einde komt aan het succes. Bruce McLaren verongelukt tijdens een testrit van de McLaren M8D. Hij is dan slechts 32 jaar oud. Een enorme, vernietigende klap voor het bedrijf, maar McLaren laat het hoofd niet hangen.

“Het talent en buitengewone enthousiasme waarmee Bruce autosport benaderde is altijd de basis van McLaren geweest”

Het talent en buitengewone enthousiasme waarmee Bruce McLaren autosport benaderde is altijd de basis van McLaren geweest en blijft ook na zijn overlijden onaangetast. Amper twaalf dagen later staan twee definitieve versies van de M8D aan de start van de Cam-Am races. Dan Gurney wordt ingevlogen om Bruce te vervangen als coureur. Ondanks dat hij nog nooit eerder in de M8D heeft gereden, wint hij de race. Het team van McLaren wint uiteindelijk in 1970 negen van de tien Can-Am races, allemaal gereden in de M8D.

Technisch hoogstandje

In 1993 maakt McLaren de stap van het circuit naar de gewone weg. Ze introduceren de McLaren F1, een technisch hoogstandje. Licht, snel, veilig en een aerodynamisch meesterwerk. De technische kennis en haast obsessief oog voor detail zorgt voor een sublieme auto. Een paar jaren later volgt de McLaren 12C, waarbij, net als bij de F1, de Formule 1-technologie als basis wordt gebruikt. De 12C is tevens de eerste McLaren met de karakteristieke vleugeldeuren.

Toonbeeld

Vandaag de dag zijn de auto’s van McLaren nog steeds hét toonbeeld van techniek. Racing, innovatie en een gezonde dosis competitiviteit zit in hun DNA. McLarens zijn gemaakt met een liefde voor snelheid, oog voor detail en de allerbeste technische kennis. Wie een McLaren toe mag voegen aan zijn collectie, wordt lid van een unieke familie. Een familie die verbonden is door liefde voor snelheid, oog voor detail en de ultieme rijervaring. Ready. Commit. Belong.

 

Bekijk onze McLaren collectie

Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt om uw ervaring op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven staat in onze privacy policy

Achtergrond_formulier

Neem contact op

Maak een afspraak

Een service- of onderhoudsafspraak maakt u hier. Onze showroom is op afspraak ook buiten reguliere openingstijden te bezoeken.